Cu alte cuvinte, toamna sau vara indiana, indiferent cum iti place sa-i zici, este perioada cand cele mai fierbinti zile au ramas in trecut, copiii si adolescentii galagiosi au inceput scoala, babutele si mosnegeii turisti s-au imbobolit cu saluri si stau bine-merci acasa la caldut intr-un fotoliu balansoar si orasul e doar al tau, sau cel putin, asa imagineaza-ti ca e. Iar escapadele de weekend sunt perfecte pentru a scapa de monotonia Chisinaului si a te umple de energie si inspiratie… multa inspiratie si dragoste :)

 

Deci, sa purcedem la drum si sa alegem o destinatie pentru urmatorul weekend :)

 

Roma – orasul etern este fara dubii unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Aici Michelangelo a pictat capela sixtina, Bernini a sculptat Naiadele care inca mai danseaza in havuzul de marmura, iar Fellini a filmat ”La dolce vita”. Roma e un muzeu in aer liber, istoria e peste tot. Orasul e plin de magazine, restaurante primitoare si comori culturale. Fa-ti bagajul si du-te ratacind pe strazi. Nu incerca sa vezi toate atractiile majore intr-un singur weekend, e prea putin si nu vei face nimic altceva decat sa alergi dintr-un loc in altul. Pana la urma, Roma n-a fost construita intr-o zi, asa ca mai lasa ceva si pentru o alta data :)

 

Nu rata: Panteonul. Vaticanul, Coloseumul, Piata Navona, Forumul Roman, Capitoliul, Havuzul Trevi, Galeria burgheza. Scarile spaniole, cartierul Transtevere.

 

 

 

Paris fie ca optezi sa-i explorezi partea istorica, burgheza, boema, romantica, artistica, orasul luminilor te va incanta mereu. Este unul din cele mai romantice orase din lume. Parisul a capturat inimile si mintea multor calatori de-a lungul timpului. De la bulevardele largi si cafenele chic, la muzeele incredibile si monumentele reprezentative, orasul este destul de compact pentru a fi vizitat by-foot. imbraca-te calduros pentru o plimbare de-a lungul Senei, admira vederile din Turnul Eiffel  si bucura-te de o cafea cu un croissant la o mansarda pe acoperis. C'est magnifique!

 

Nu rata: Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Catedrala Notre Dame, Arcul de Triumf, Bulevardul Champs-Élysées, Centrul Pompidou, Bazilica Sacre-Coeur.

 

 

 

Viena una dintre marile capitale ale Europei. Este un amestec fascinant de istorie si modern, care se Imbina Intr-un tot armonios. Pentru multe secole Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei gratie creatiilor multor genii: Mozart, Beethoven, Haydn, Brahms, Schubert, Strauss, iar gloria trecutului se resimte pana in zilele noastre. Cel mai celebru ”Sarut”, al lui Klimt, izvor nesecat de inspiratie pentru multi artisti, tot aici il gasesti. Orasul are un farmec si o armonie unica, este plin de gratie si astea il fac memorabil. Un weekend in pasi de vals e tot ce iti doresc! :)

 

Nu rata: Muzeul de Istorie a Artei, Galeria Ringstrasse, Palatul Schonbrunn, Catedrala Sf. Stefan (Stephansdom), biserica Karlskirche.

 

 

 

 

 

Va urma…

 

*Citeste mai multe articole semnate de Diana Mocanu pe blogul ei http://bloginfidel.wordpress.com/

Perfecte