10 moldoveni entuziasti au pornit sa cucereasca inaltimi. Dupa ce au cucerit varful Kilimanjaro, si-au dorit sa descopere si varfurile muntilor Kazbek si Elbrus. Muntele Kazbek este al treilea ca inaltime din Georgia, cu 5.047 metri, iar arful Elbrus are 5.642 de metri, fiind cel mai inalt din muntii Caucaz.

 

 


 

 

 

 

 

“O buna parte de geografi afirma ca este si cel mai inalt munte din Europa (fiind situat la limita conventionala dintre Europa si Asia) si de asemenea face parte din “7 Summits”, adica din cele mai inalte varfuri de pe cele 7 continente. Ambii munti sunt acoperiti de ghetari, un loc perfect pentru a obtine experiente de alpinism pe gheata, la altitudine. Iar cel mai important - 12 zile in natura ca sa ne energizam si sa ne depasim limitele cu o echipa de drumeti si oameni extraordinari. Kazbek & Elbrus Team.”, spune omul de afaceri, Sergiu Cretu, care face parte din grup.

 

 

 

 

 

Expeditia s-a dovedit a fi destul de periculoasa si cu multe surprize.

 

 

 

 

 

 

In ultimele trei zile din expeditie,  moldovenii vor escalada varful fostului vulcan, muntele Elbrus, asta in conditiile in care temperaturile vor scadea, iar topirea ghetarilor va inceta.  

 

Cei 10 moldoveni au pornit in marea aventura vineri, pe 6 iulie si se vor intoarce acasa pe 18 iulie. 

 

 

 

Sursa:facebook.com


Perfecte