Pe 1 decembrie avem intrarea Venusului in Sagetator. Daca anterior, in Scorpion, Venus se manifestase foarte intens, tensionat, cu afectiune, profunzime si pasiune, cu multe framantari interioare si mai putina manifestare in exterior, in Sagetator, Venus devine mai usoara, sentimentele si emotiile noastre devin mai vii, mobile, puternice si expresive, dar se poate manifesta si dispersarea, aventura. In cazul in care au existat anterior tensionari interioare, acestea se diminueaza.

 

 

Pe 25 decembrie Venus va intra in Capricorn, unde va fi mai retinuta, timida, va raci putin din stralucirea si vivacitatea emotionala a Sagetatorului, in schimb va fi foarte stabila, rabdatoare, cu mai multa prudenta, distanta, mai putina expresivitate.

 

 

3 decembrie se va marca prin Luna Plina si Mercur retrograd. Astrologic, aceasta Luna Plina are o descarcare in Neptunul din Pesti, astfel, ea este legata de emotii si poate da sensibilitate crescuta, tensionare in planul sentimental, incercari, reactii excesive, pot iesi la suprafata anumite amintiri suprimate in subconstient, trairi vechi. Toate aceste se vor simti cu o zi doua inaintea Lunei Pline si vor continua pana la o sptamana. Pentru persoanele sensibile, rafinate, aceasta este o perioada dificila, pentru cei din lumea artei, creatiei – intensitate pe o durata de aproape doua saptamani.

 

 

Dupa 5 decembrie urmeaza o perioada de liniste, retinere, de incetinire a activitatilor oficiale legate de organele de stat, de hartii, in schimb se va simti o careva stabilitate si incredere. Cat priveste starea de sanatate, se poate observa o scadere a vitalitatii.

 

 

Perioada cuprinsa intre 6 si 15 decembrie este favorabila reflectiilor si discutiilor, dar mai putin nemijlocit activitatilor. Generarea de idei, analiza, cercetarea, recenziile, trecerea la o noua intelegere sunt cele mai oportune in aceast timp.

 

Cat priveste Mercurul retrograd, acesta va fi perioada cuprinsa intreu 3 si 23 decembrie. In aceast timp este necesar de evitat sa  incepem ceva nou, mai bine sa ne intoarcem la acele lucrari sau afaceri facute deja, pentru a le finaliza, revizui sau corecta. Este un moment bun pentru autoexprimare, reflectii profunde, scrieri.

 

 

In aceasta perioada ne putem confrunta cu neatentie, confuzie, uitare, greseli, neintelegeri si detalii pierdute. Insuficienta de informatii poate perturba procesul de luare a deciziilor. Ideile aparute par promitatoare, dar mai tarziu se pot dovedi deficiente.

 

Posta este adesea pierduta sau intarziata. Este incalcat programul de lucru a transportului. Automobilul sau computerul Dvs poate sa sa iasa din functie. Puteti uita de intalniri, sau sa asteptati unul pe celalalt in momente diferite sau in diferite locuri. Inceperea executarii documentelor in acesta perioada poate duce la amanare pentru o perioada lunga de timp.

 

Nu este recomandat orice tip de interventie chirurgicala, pentru ca poate necesita o modificare ulterioara. De asemenea, perioada nu este potrivita pentru orice achizitii mari, in special  automobile si imobiliare, semnarea de contracte, acorduri si alte documente importante. In cazul in care este totusi necesar de semnat anumite acte, verificati cu atentie orice text, deoarece exista riscul crescut la erori si de intelegere eronata a sensului.

 

Pe 9 decembrie Marte va trece in Scorpion si acest eveniment va adauga mai mult activism si perseverenta, daca pana acum putea fi ezitare in actiuni, Marte in Scorpion deja va da un impuls de luare a deciziilor, acolo unde este necesara vointa, ne putem astepta la  o buna darzenie.

 

Un alt eveniment semnificativ este Luna Noua din 18 decembrie. Aceasta va da o perioada de activitate plina de viata, de stimulare a gandirii, nevoia de noutate, oportunitate de schimbare, de asemenea poate da inoirea si improspatarea sentimentelor, o noua intorsatura in relatii.

 

20 decembrie marcheaza intrarea Saturnului in Capricorn, astfel puterea planetei va creste si din momentul cand planeta se va intari in acest semn, vom simti manifestarile ei sub forma de raceala, restrictii, concentrare, examen, stabilitate, auto-control. Intreg tabloul social, viata publica, dar si viata personala se vor schimba simtior. Viata publica stralucitoare a perioadei anterioare, cand Saturnul tranzita Sagetatorul, acum in Capricorn, Saturnul ne va ciocni de realitatea cruda, ne vom astepta la o trezire serioasa la realitate, de la ceea ce noi staruitor inchideam ochii pana acum. Ca fenomen natural, ne putem astepta la caderea zapezii, la o iarna adevarata. 

 

 

Spre finele lunii, Soarele intra in Capricorn si incepand cu 25 decembrie va merge la conjunctie cu Pluton, ce vorbeste de o mare putere si tensionare in acelasi timp, este o perioada de un grad sporit de accidentari, avarii si crize de sanatate care va dura pana la jumatatea lui ianuarie.

Ultima decada a lui decembrie, conjunctia Marte cu Jupiter in Scorpion subliniaza o perioada destul de activa, cand putem inainta cu propuneri, planuri pentru noul an, anumite miscari in confirmarea acestora. In relatiile personale, de asemenea, este o perioada activa, foarte placuta si oportuna perseverentei, cand putem face cumparaturi masive, dar de tinut cont ca ele sa nu fie prea scumpe si pentru un termen lung de utilizare.

Perfecte