BERBECUL

 

Multi Berbeci se plang de dureri de cap cu specificatia ca aceste dureri sunt extrem de variate. Migrenele fac parte din aceasta categorie, doar ca ele mai pot fi provocate si de stres, de oboseala, nu doar de cresterea brusca a tensiunii sangelui.

 

Categorie elementara: foc

Mod de exprimare: cald, uscat

Tip: diurn

Temperament: coleric

 

Anatomic: cap, urechea stanga, globul ocular, ochiul stang, cristalinul, maxilarul, creierul, cerebelul, lobii frontali si laterali, centri motorii din creier, corpul calos, nervul optic, dintii (impreuna cu Saturn si Taur)

 

Muschi: frontali, occipitali, articular, zigomat, temporal, maseter, buccinator, atolens, deprimes, ridicatorul pleoapei, rizorius, pterigoidian.

 

Artere: temporala si carotida externa si interna, arterele vertebrale, artera faciala.

 

Vene: cefalica, auriculara, retromandibulara.


Oase: ale craniului: frontal, parietal, temporal, occipital, sfenoid, etmoid si ale fetei: orbita, lacrimal, nazal, zigomatic, maxilar, mandibula, foramen infraorbital, foramen mental.

 

Boli: inflamatii ale creierului: encefalita, meningita, abcese, maladii infectioase: scarlatina, variola, pojar, varicela, atac cerebral, migrene vioente, eruptii la nivelul fetei, acnee, nervozitate excesiva, accidente la nivelul capului, congestie cerebrala, ameteli, febra, comotie cerebrala, calvitie, nevralgii, ameteli.

 

Endocrin: glandele suprarenale (impeuna cu Marte)

 

TAUR

 

Categorie elementara: pamant

Mod de exprimare: rece, uscat

Mod vibratoriu: fix

Temperament: melancolic

Tip: nocturn

 

Anatomic: urechea dreapta, gat, carotida, vasele sangelui de la nivelul gatului, glandele salivare, vertebra cervicala superioara, mandibula, baza craniului, corpul cerebelos, receptorii gustativi, corzile vocale, partea superioara a esofagului, amigadalele, receptorul auditiv (impreuna cu semnul Gemenilor), dintii (impreuna cu Saturn si semnul Berbecului), limba (alaturi de Mercur), receptorii gustativi (impreuna cu Marte), barbia.

 

Muschi: sternocleidomastoidian, sternohioidian, mastoid, trapez, esofagian, stilofaringian, splenius, complex, lung, scalen, biventres si spinalis cervias.

 

Artere: carotida externa, artera bazilara

 

Vene: occipitala, jugulara si vena care iriga tiroida.

 

Oase: vertebra cervicala

 

Boli: otita, dureri de gat, marirea tiroidei, sufocare, oreion, tumori ale gatului, abcese amigdaliene, limfoame la nivelul gatului, probleme tiroidiene, gingivite, laringite, faringite, traheite, aftoze, amigdalita.

 

Endocrin: tiroida

 

Taurii, in special femeile, au probleme cu gatul, mai ales cu raguseala, atunci cand simt racoarea, care le face sa se simta mizerabil. Ca sa numai spunem ca Taurii sunt susceptibili la infectiile cu streptococi sau au probleme mult timp cu gatul, mai ales cu amigdalele, mai mult decat celelalte semne. Toate acestea pot fi evitate daca se respecta un regim alimentar si de viata echilibrat.

 

GEMENI

 

Categorie elementara: aer

Mod de exprimare: cald, umed

Temperament: sanguinic, subsanguinic

Gen: masculin

Tip: diurn

 

Anatomic: maini, brate (fara coate), degete, traheea, bronhiile, partea inferioara a esofagului, lobii superiori ai plamanilor, scapula, clavicula, pleura (impreuna cu semnul Racului), nervii motori (impreuna cu Mercur), vorbirea, auzul (cu semnul Taurului), capilarele.

 

Muschi: deltoid, biceps, radius, supinator, subclavicular, triceps, pectorali, palmari, serratus auticus minor,

 

Artere: subclaviculara, brahiala, bronhiale, intercostale, radiara si ulnara.

 

Vene: pulmonara, basica, subclaviculara, azyos, venele care irirga timusul si mediastinul.

 

Oase: clavicula, scapula, humerus, radius, ulna, carpiene, metacarpiene, coastele din partea superioara a cutiei toracice.

 

Boli: astm bronsic, pneumopatii, bronsite, pleurezie, anxietate, insuficienta respiratorie, probleme respiratorii, isterie, boli nervoase, nevralgii, defecte de vorbire, enfizem.

 

Este primul semn din tetrada mutabila si este guvernat de Mercur. Este un semn mutabil iar acest lucru se regaseste in felul cum le vin ideile, cum vorbesc si cum se misca, isi schimba frecvent opiniile ca sa nu mai spun ca incep multe lucruri deodata dar le abandoneaza pe parcurs pentru ca se plictisesc. Traditional unul din Gemeni este barbat, celalalt femeie.

 

Din punct de vedere anatomic, Gemeni corespund umerilor, bratelor si mainilor. Intern, Gemenii au in stapanire tot ceea ce inseamna tub, de la trahee prin care aerul ajunge la plamani, sistem nervos central, la trompa lui Eustaccchio, uretere, uretra, trompele uterine, vasele deferente, bronhii si limba.


RAC

 

Racii isi traiesc intr-un fel viata prin intermediul digestiei si senzatiilor. Au un excelent simt al gustului, al texturii si al aromelor alimentelor pe care le mananca. Laptele si produsele lactate sunt foarte importante pentru ei. Astfel ca produsele lactate sunt pentru ei o adevarata dulceata.

 

Categorie elementara: apa

Mod de exprimare: rece, umed

Mod vibratoriu: cardinal

Temperament: flegmatic

Gen: feminin

Tip: diurn

 

Anatomic: stomac (impreuna cu Luna), memebranele mucoase, in general, sanii si mamelonul (impreuna cu Luna), cutia toracica, partea inferioara a plamanilor, splina, mucoasa gastrica, pluera (impreuna cu semnul Gemeni), unii astrologi asociaza semnul si cu foitele meningeale, altii cu protectia lacrimala a ochilor, retentia de apa in organism, partea inferioara a esofagului, lobul superior al ficatului (Cornell), uterul (impreuna cu semnul Fecioarei si Scorpionul), diafragma (alaturi de semnul Fecioarei), termoreglarea, coatele.

 

Muschi: diafragma si intercostali.


Artere: axilara, diafragmatica, posterior mediastina si esofagiana.

 

Vene: diafragmei, gastrica, gastroepopleica si maneara.

 

Oase: stern, cartilajul si o parte din coastele care formeaza cutia toracica.

 

Boli: tulburari digestive, problemele stomacului, anemii, retentie de apa, flatulenta, balonare, boli cauzate de o alimentatie dezechilibrata, sughit, cncer mamar, noduli hormonali, indigestie alimentara, stari de voma, greturi, ulcer gastric, duodenal, pericardita, endocardita.

 

Endocrin: lobul posterior al hipofizei, ovarele.

 

Sare: Calcarea Fluorica

 

Racul este al doilea semn al tetradei cardinale si este guvernat de Luna. Este un semn cardinal asociat cu securitatea emotionala, siguranta mediului familial, siguranta in interiorul caminului. Din punct de vedere anatomic, Racul corespunde zonei superioare a trunchiului, sani, ficat si stomac. De aceea semnul grafic care reprezinta Racul sugereaza sanii.

 

Combinatia elementelor de apa cu influenta Lunii dau semnului o vulnerabilitate iesita din comun atunci cand se pune problema schimbarilor, in special emotionale. Ca si celelalte semne de apa si Racul este introvertit, are o latura secretativa care face ca foarte greu sa-si puna de acord ideile cu ceilalti. In ce priveste fecunditatea, Racul este cel mai fertil dintre semnele de apa.

 

LEU

 

Categorie elementara: foc

Mod de exprimare: cald, uscat

Mod vibratoriu: fix

Temperament: coleric

Gen: masculin

Tip: diurn

 

Anatomic: spatele in general, coloana vertebrala, maduva spinarii, nervii spinali, inima, teaca de mielina a terminatiilor nervoase.

 

Muschi: lungi si lati dorsali, transversali, ai diafragmei si ai inimii.

 

Artere: aorta, coronara anterioara si posterioara.

 

Vene: cava si coronariana

 

Oase: vertebrele dorsale si lombare

 

Boli: meningita, pusee de febra, insolatie, dureri de spate, probleme ale maduvei spinarii, miocardita, cardiomiopatii, infarct miocardic, angina, anemie, tensiune arteriala, tulburari circulatorii, etc

 

Endocrin: timus

 

Sarea organica: Magnesia phosphorica

 

Leul este guvernat de soare. Este un semn fix foarte puternic, asociat cu mandria si consecintele ce decurg din aceasta.

 

Din punct de vedere anatomic Leul corespunde inimii si spatelui. Combinatia elementara a Leului se bazeaza pe energia creativa a Soarelui ceea ce face ca egocentrismul sa fie cuvantul de ordine al Leilor.

 

Cand energia este canalizata pozitiv, Leul poate deveni un lider extrem de carismatic. Cand energia creatoare a Leului este blocata in functie de subordonat, obligat sa execute ordine care ii displac, Leul devine vulnerabil la infarct si stop cardiac. Predispozitiile maladive ale Leului predomina tot ceea ce implica inima si circulatia sanguina. Mai precis, blocajul arterelor cu cheaguri ceea ce provoaca atacul cerebral. Tensiunile nervoase ale semnului se pot manifesta prin palpitatii si aritmii care in timp, vor afecta inima.

 

Ca semn de Foc, Leul mai este asociat cu febra. In particular cu pericardita si reumatismul cardiac, cu starile febrile care pot afecta direct inima. Acestea pot cauza dureri care radiaza in coaste si in spate cum se intampla in pleurezie, care, astrologic, si ea este sub patronajul Leului.

 

Pentru ca este un element de Foc, Leul este legat de procesele biochimice care duc la formarea bilei in ficat. Atunci cand secretia acesteia este blocata, lucru care se petrece mai ales pe fond nervos si abia apoi organic, pigmentii biliari se pot varsa in sange si in scurt timp culoarea pielii se va schimba, devenind galbena.

 

FECIOARA

 

Categorie elementara: pamant

Mod de exprimare: rece, uscat

Mod vibratoriu: mutabil

Temperament: melancolic

Gen: feminin

Tip: nocturn

 

Anatomic: pancreas, lobii inferiori ai ficatului, apendicele, intestinul subtire, cecum, colonul ascedent, cavitatea abdominala, canalele biliare (coledoc), diafragma (cu semnul Rac), sistemul imunitar (impreuna cu semnul Pestilor constitutie axa imunitatii), splina (dupa Cornell, insa Carter o subordoneaza semnului Rac), unii o leaga de uter (alaturi de semnul Raculi si de Scorpion), plexul solar, vezica biliara.

 

Muschi: oblic abdominal, transversal si piramidalii rectali

 

Artere: gastrica si mezenterica superioara si inferioara

 

Vene: portala, hepatica, ombilicala si intestinala

 

Boli: tulburari intestinale, duodenite, gastrite, diaree, malnutritie, constipatie, peritonita, paraziti intestinali, colici, apendicita, tulburarile nervoase ale stomacului, balonare, colons spastic, colon iritabil, colite de fermentatie si de putrefactie (alaturi de Pluto), ocluzie intestinala, depresie.

 

Endocrin: pancreasul endocrin

 

Sare: Kali Sulphuricum

 

Multe Fecioare fac frecvent indigestii si aceasta din cauza unui ficat lenes, nicidecum din cauza vreunei slabiciuni a stomacului. Iata cele mai sensibile puncte ale Fecioarei: ficatul si pancreasul, la care se adauga intestinul subtire si de aici si formarea aminoacizilor in intestin. Din nefericire, cand este prea stresata, Fecioara are probleme cu diareea.

 

BALANTA

 

Echilibrata Balanta este cel de-al doilea semn al tetradei cardinale si este guvernata de Venus. Este semn zodiacal care semnifica noile idei.

 

Categorie elementara: aer

Mod de exprimare: cald, umed

Mod vibratoriu: cardinal

Gen: masculin

Tip: diurn

Temperament: sanguinic, subsanguinic

 

Anatomic: rinichi, regiunea lombara a spatelui, echilibrul acido-bazic, balanta hormonala, trompele uterine, ureterele, nefroni, filtrarea si distilarea urinei, ovarele (impreuna cu Venus), venele impreuna cu Venus si semnul Varsatorului.

 

Muschi: marele patrat lombar si sacral

 

Artere: suprenala, renala si lombara

 

Vene: renala si lombara

 

Oase: vertebre lombare

 

Boli: nefrita, dureri de cap provocate de tensiunea renala, eruptii cutanate, tulburari sanguine, lumbago, insuficienta renala, glob urinar, urinare cu durere, epuizare fizica, litiaza renala.

 

Endocrin: - echilibrul hormonal

 

Sare: Natrium Phosphoricum

 

Durerile de cap se pot instala insidios din cate se pare, dar nu este o regula generala. Oboseala si epuizarea fizica, surmenajul este de asemenea, predominant la acesti nativi.

 

Cel mai indicat este sa apeleze la o dieta in care laptele, inghetata si branza sa fie consumate cel mult odata pe saptamana, sa manance multe fructe si legume proaspete, uneori cereale, astfel rinichii se vor curata si vor fi capabili sa-si mentina functia la capacitate maxima.

 

SCORPION

 

Categorie elementara: apa

Mod de exprimare: rece, umed

Mod vibratoriu: fix

Temperament: flegmatic, subcoleric

Gen: feminin

Tip: nocturn

 

Anatomic: colon, rect, prostata, vezica urinara, organele genitale feminine si masculine, cervixul, portiunea glandulara a colului uterin, glandele sexuale, pelvisul, coccisul, portiunea sacrala, nasul.

 

Muschi: cremaster, sfincterian, elevator, penieni, clitoridieni, sfincterul vezicii urinare.

 

Artere: iliaca interna

 

Vene: spermatica, mezenterica, colica si hemoroidala.

 

Oase: simfiza pubiana, pelvis, tuberozitatea iliaca si tuberozitatea ischiadica, spina iliaca anterioara.

 

Boli: rupturi interstitiale, hernii, fistule, hemorizi, boli venerice (inclusiv SIDA), menstre neregulate la femei, boli genitale, probleme ale prostatei, litiaza renala, retentie urinara, catar.

 

Endocrin: testiculele

 

Sare: Calcarea Sulphurica

 

Scorpionul este unul din semnele cele mai viguroase, cel mai sanatos, partial si datorita energiei cu care se naste. Are capacitatea de a pastra aceste caracteristici toata viata daca stie sa se protejeze si sa se menajeze, dar daca ignora aceste lucruri si ascunde sentimentele si emotiile care sunt foarte puternice, senzorialitatea lui de exceptie fiind recunoscuta din cele mai vechi timpuri, va avea serioase probleme de sanatate.

 

Una din marile sale probleme dupa cele ale aparatului urinar, este intestinul gros in special regiunea colonului. Suferinta crancena a Scorpionilor legata de cele spuse mai sus este constipatia. Pot sa o previna band foarte multe lichide, consumand multe fibre si facand multa miscare. De multe ori, doar simpla miscare poate preveni constipatia. Foarte important pentru ei ramane aspectul senzorial, sentimentele si emotiile, de aceea trebuie sa vorbeasca despre ceea ce simt.

 

Un alt punct sensibil in sanatatea Scorpionilor o constituie organele genitale, testiculele, prostata, ovarele sivaginul. Fiind foarte puternici si sexualitatea lor este pe masura, asa ca sa nu mire pe nimeni daca aude ca potenta lor poate merge pana la o noapte de dragoste sau pana la o succesiune nelimitata de impreunari. De aceea este si cel mai predispus semn spre bolile cu transmitere sexuala sau mai rau spre infectia cu HIV si sfarsind prin declansarea bolii propriu-zise.

 

SAGETATOR

 

Categorie elementara: foc

Mod de exprimare: cald, uscat

Mod vibratoriu: mutabil

Temperament: coleric, subcoleric

Gen: masculin

Tip: diurn

 

Anatomic: coapse, femur, solduri, fese, nervul sciatic, arterele impreuna cu Jupiter, sistemul nervos central, voluntarismul nervilor periferici prin opozitie cu semnul Gemenilor, imparte cu Fecioara sistemul nervos simpatic.

 

Muschi: iliac, iliopoas, pectines, sartorius, rectali, quadripces extensor, glutens.

 

Artere: iliaca exterioara, femurala si sacrala.

 

Vene: sacarla, iliaca si marea savena.

 

Oase: iliac, femur, coccigian si sacral.

 

Boli: reumatism, gura, accidente la nivelul coapselor, accidente la nivelul soldurilor, sciatica, ciroza hepatica, obezitate, hepatita.

 

Endocrin: pancreas

 

Sare: Silica

 

Sagetatorul este guvernat de Jupiter si este poate cel mai sanatos semn zodiacal. Rareori il vei auzi plangandu-se de probleme de sanatate si chiar daca raceste, va zace 24 de ore dar apoi va fi in picioare gata de treaba. Jupiter, planeta guvernator, le da vigoare si ii favorizeaza in ceea ce priveste sanatatea.

 

Greutatea le va da de furca odata cu inaintarea in varsta si nu vor putea face nimic sa opreasca aceasta degenerare. Un singur lucru trebuie specificat, predispozitia spre ranire a feselor, fracturi de bazin sau de femur, etc.

 

In mod normal, bolile tipice acestui semn ating coapsele si soldurile, cele mai multe lovituri sau accidentari le au in aceasta regiune. Ranirea este asociata frecvent cu sporturile in care se implica cum ar fi, de exemplu, calaria, cursa cu obstacole, etc. Durerea de sciatica este pusa in legatura cu acest semn de foc de foarte multa vreme, orice inflamatie a acestui nerv care inerveaza zona spinala dorsala va poate da dureri la propriu, pentru ca aceasta se reflecta in regiunea pelviana dorsala si de-a lungul piciorului pana in calcai. Pentru Sagetatori sciatica este o problema serioasa, deoarece periodic se vor confrunta cu ea.

 

CAPRICORN

 

Categorie elementara: pamant

Mod de exprimare: rece, uscat

Mod vibratoriu: cardinal

Gen: feminin

Tip: nocturn

Temperament: melancolic

 

Anatomic: genunchi, pielea (cu Saturn si Venus), glandele sebacee, oasele, unghiile, cuticulele (impreuna cu Saturn), dintii (impreuna cu semnul Berbecului si al Taurului).


Muschi: ligamentul patellar si popliteus.

 

Artere: iliaca si o parte din cea ileo-popliteala.

 

Vene: poplitea si savena exterioara

 

Oase: genunchiul (patella), rotula, epicondilul median si condilul medial

 

Boli: dislocari de oase, julituri, taieturi, zgarieturi, reumatism, urticarie, carii dentare, permanenta stare de frig, artrita, gonartroza, coxartroza, boli dermatologice cum sunt neurodermitele si dermatitele de contact, fracturi, lepra, surditate, intepenirea articulatiilor, osteoporoza, asteopenie, probleme de asimilare a calciului.

 

Endocrin: paratiroidele (alaturi de Varsator), splina, lobul anterior al hipofizei.

 

Sare: Calcarea Phosphorica

 

O slabiciune a Capricornilor sunt genunchii. Cand vor sa se ridice sau sa se aseze, genunchii lor trosnesc si pocnesc incat celor din jur li se pare amuzant, dar nu este deloc asa. Multi Capricorni au probleme cu gonartroza si pot suferi interventii chirurgicale la nivelul acestora. De asemenea, pot avea in zona genunchilor mai multe cicatrici, lovituri, taieturi sau julituri decat in orice alta zona a corpului. Inotul sau calaria ar fi ideale, daca nu cumva le place sa se plimbe.

 

Oasele sunt sensibile la fracturi si dislocari. Osteoporoza, osteopenia, pierderile de calciu si imposibilitatea fixarii vitaminei D in oase, stau sub semnul Capricornului si a unui Saturn prost aspectat.

 

Apoi tulburarile digestive, problemele metabolice la care se adauga predispozitia innascuta spre bolile de piele, dermatite, eczeme, psoriazis, sensibila la eruptii, acneea, de exemplu, infectii si descuamari, ca si beineinteles, reumatismele de tot felul, de la artroze la poliartrite. De asemenea, retinerea apei in organism este pusa tot pe seama Capricornului prin polaritate cu perechea sa astrala, Racul.

 

VARSATOR

 

Categorie elementara: Aer

Mod de exprimare: cald, umed

Mod vibratoriu: fix

Temperament: coleric, subcoleric

Gen: masculin

Tip: diurn

 

Anatomic: gambe, calcaie, tendonul lui Ahile, circulatia periferica, venele (impreuna cu Venus si cu semnul Balantei), oxigenarea sangelui, electricitatea din organism alaturi de Uranus (incarcatura electrostatica).

 

Muschi: tibiei, peroneului tertius, tendonul lui Ahile, gastrcnemius si solens.

 

Artere: tibiala

 

Vene: safena interna

 

Oase: tibia, fibula, calcaneu interior si exterior

 

Boli: luxatii si fracturi de glezne, toxemie, probleme circulatorii, crampe musculare, ulcer varicos, boli nervoase, edeme ortostatice, otraviri, septicemie, boli ale sangelui, hipoxie, incompleta oxigenare a sangelui, palpitatii, aritmii.


Endocrin: paratiroidele (impreuna cu Saturn)

 

Sare: Natrium Muriaticum

 

Bolile Varsatorului sunt de regula legate de buna functionare a picioarelor si mai ales a gleznelor. Cele mai frecvente maladii sunt tulburarile circulatorii care pot lua forma unor varice inestetice, a crampelor musculare sau pur si simplu proasta circulatie periferica.

 

Nici bolile sangelui, in general, nu ii sunt straine Varsatorului, cum nu ii sunt straine nici durerile provocate de sciatica. Pentru ca tot raspunde si de circulatia sanguina, Varsatorul guverneaza si valvele inimii si tot in randul acestor semne leucemiile sunt cele mai frecvente.

 

Cu timpul Varsatorul se poate confrunta cu probleme oculare care ii pot afecta corneea si retina.

 

PESTI

 

Pentru Pesti, sanatatea sta sub semnul structurii emotionale. Este unul dintre cele mai sensibile semne din zodiac.

 

Categorie elementara: apa

Mod de exprimare: rece, umed

Mod vibratoriu: mutabil

Temperament: flegmatic, subsanguinic

Gen: feminin

Tip: nocturn

 

Anatomic: talpile picioarelor, limfa si sistemul limfatic, dudenul (impreuna cu semnul Fecioarei), sangele (impreuna cu Luna, Marte si semnul Varsator), degetele picioarelor, calcaiele.

 

Muschi: micul extensor si micul flexor ale degetelor de la picioare, abductor al degetului mare, accesor si flexor ale degetelor de la picioare.

 

Artere: plantara interna si externa, tarsiala si metatarsiala.

 

Vene: plantara externa (talpile)

 

Oase: tarsiene, metatarsiene, falangele, maleola, talus, halucele, calcaneul (impreuna cu semnul Varsator)

 

Boli: guta, tumori limfatice, retentie de apa, edeme ale labelor picioarelor, deformarea picioarelor (monturi), infectii virale, mucozitati din abundenta, probleme pulmonare, alcoolism, boli psihosomatice, picior plat.

 

Endocrin: timus (alaturi de Neptun si semnul Leu)

 

Sare: Ferrum Phosphate

 

Pesti sunt al treilea semn al triadei de Apa si al doisprezecelea semn al zodiacului guvernat de Jupiter si Neptun. (Unii astrologi il includ si pe Chiron ca guvernator - n.a.). Pentru Pesti, sanatatea sta sub semnul structurii emotionale. Este unul dintre cele mai sensibile semne din zodiac alaturi de Rac si de Scorpion si sanatatea sa este directionata direct de sentimente.
 

De regula bolile Pestilor se situeaza in regiunea inferioara a picioarelor si amintim din patologia acestora artrita, guta, ulcerul varicos si degeraturile. Ca semn de apa si Pestii sunt legati de lichidele din organism: bronsita, bronsiolita, astmul, bronsita astmatiforma.

 

Iata nativii care sunt pusi la pamant de o simpla gripa sau raceala. Sistemul lor limfatic este cel mai usor de lovit. Muschii sunt inima sistemului limfatic, deci exercitiile fizice sunt mai mult decat indicate pentru ei. Apa este mediul lor, deci inotul este cea mai buna cale pentru a intretine sistemul limfatic. E ca si cum Pestii ar putea conversa cu trupul lor, mediat de talpile picioarelor sprijinite pe pamant. Meditatia si yoga ii sunt benefice, dupa cum si inotul le poate aduce mari satisfactii.

sursa:feminis.ro

acasatv.md