Acestea ne pun viata in pericol, arata un studiu al specialistilor de la Universitatea din Connecticut. Conform cercetarii, uscatoarele de maini absorb bacterii periculoase si le imprastie apoi pe mainile celui care utilizeaza aparatul. 

 

 

Pe scurt, uscatorul de maini probabil ca umple mainile proaspat spalate cu particule de fecale. Aceste descoperiri completeaza studiile precedente care aratau ca uscatoarele de maini imprastie germeni in aer.  Rezultatele cercetarii ar putea fi un semnal de alarma pentru spitale, acolo unde exista astfel de dispozitive, ele putand fi un pericol in ceea ce priveste transmiterea germenilor dintr-o camera in alta. „Studiul trebuie sa fie un avertisment de netrecut cu vederea, mai ales in ceea ce priveste raspandirea bacteriilor in spatiile publice, incluzand unitatile medicale”, se arata in studiul citat. 

 

 

Totul este cat se poate de simplu. Atunci cand tragem apa la toaleta cu capacul ridicat, bacteriile sunt aruncate in aer, ajungand apoi in aparatul de uscat mainile si raspandite, prin intermediul lui, in toata incaperea si pe mainile noastre, scrie Gandul.info. Cercetarea a fost realizata in toaletele de la Universitatea din Connecticut.

 

 

Sursa foto: Google.com 

Perfecte