Antibioticele naturale pe care le gasim in plante reprezinta un remediu excelent in multiple situatii. Exista nenumarate substante naturale menite sa protejeze organismul uman in fata virozelor. 

 

 

 

Oregano este folosit adesea in scopuri culinare, dar putini stiu ca oregano s-a dovedit a fi un antibiotic incredibil de eficient. El contine vitaminele A, C, E si K, fibre, folat, fier, magneziu, vitamina B6, calciu si potasiu, alaturi de substante fitochimice puternice, care furnizeaza numeroase beneficii pentru sanatate. Proprietatile uleiului de oregano sunt uimitoare. Potrivit cercetarilor, oregano este util in distrugerea tulpinilor de bacterii rezistente la antibioticele sintetice precum stafilococul auriu.

 

 

Otetul este binecunoscut ca fiind un eficient agent antibacterian. Exista diferite tipuri de otet care lupta impotriva diverselor tipuri de tulpini bacteriene, astfel otetul de vin rosu functioneaza cel mai bine impotriva bacteriilor care cauzeaza infectii ale pielii, in timp ce otetul de mere este util atunci cand ne confruntam cu  bacteriile care cauzeaza toxiinfectiile alimentare. Otetul poate fi aplicat local pentru a trata infectiile de pe suprafata pielii sau poate fi ingerat in cantitati moderate.

 

 

Mierea a fost folosita de mii de ani ca un remediu curativ. In urma unui studiu recent s-au identificat 13 bacterii benefice care se gasesc in mierea de albine si care au o capacitate extraordinara de lupta cu agentii patogeni extrem de periculosi precum cei meticilino-rezistenti, agenti care pot produce infectii fatale pentru om.

 

 

Turmericul (curcuma) poate elimina virusi si bacterii. El contine o substanta naturala numita curcumina, responsabila pentru culoarea sa galbena, care este eficienta in distrugerea mai multor tipuri de bacterii, inclusiv stafilococul auriu si bacteria E.coli. Turmericul este considerat sigur pentru consum atat ca ingredient natural aromatizant, cat si colorant pentru preparatele alimentare.

 

 

Extract din seminte de grapefruit este utilizat pentru combaterea diverselor infectii interne si externe, cauzate de paraziti, ciuperci, virusi si bacterii. Studiile recente  au stabilit ca extractul de grapefruit ajuta la detoxifierea organismului si amplifica functionarea sistemului imunitar. Proprietatile antibiotice, antifungice si antioxidante din extractul de grapefruit sunt datorate prezentei naringeninei, o substanta antioxidanta responsabila pentru gustul amar al fructului.

 

 

Sursa foto: Google.com 

Perfecte.