Putini sunt cei care stiu la ce riscuri se supun atunci cand consuma alimente ce contin aspartam - E951. Acesta este o neurotoxina ce contine metanol, una dintre cele mai nocive otravuri metabolice. Acest indulcitor sintetic, utilizat la scara mare, poate fi sursa a zeci de boli - circa 70, dupa cum au aratat studiile de pana acum.

 

 

Aspartamul este un indulcitor folosit de obicei in diferite bauturi, datorita faptului ca are o putere de indulcire de 200 de ori mai mare decat cea a zaharului natural, dar si in guma de mestecat sau diferite alimente.

 

 

De la efecte nocive precum cefalee, insomnie, tulburari de vedere, auz si memorie, dificultati de concetrare si mentinere a atentiei, ameteli, oboseala si palpitatii, lipsa de calciu sau scaderea acuitatii senzoriale (miros, gust, pipait, sensibilitate la durere), se poate ajunge, prin consum indelungat, la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. 

 

 

In plus, unele studii au aratat ca E951 joaca un rol important in declansarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformatiilor si diabetului. In timp, substanta poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene si chiar pancreatice. Cantitatea zilnica permisa este de 40mg/kg si este interzisa folosirea sa in produsele destinate sugarilor si copiilor mici. insa, cu sau fara voie, multi copii consuma produse care nu le sunt destinate, de aici si pericolul de a se depasi aceasta doza.

 

 


Sursa foto: google.com

clickpentrufemei.ro