Iata ca aceasta aduce si alte beneficii, pe care sigur nu le stiai! Vezi care sunt acestea cititind articolul de mai jos.

 

 

1. Te trezesti mai usor dimineata

 

Desi ti se pare greu de crezut, este mult mai usor sa te trezesti dimineata, daca temperaturile de afara sunt mai scazute. Trecerea brusca de la caldura patului, la temperatura rece te va ajuta sa te dezmeticesti mai repede, punandu-ti sangele in miscare.

 

 

2. Tremuratul de frig actioneaza ca un exercitiu fizic


 Daca te feresti de exercitiile fizice tocmai pentru ca este frig afara, iata ca inconstient tot faci putina miscare. Recent, cercetatorii americani au demonstrat ca tremuratul declanseaza un raspuns muscular similar cu cel al exercitiilor fizice. Bineinteles, asta nu inseamna sa te imbraci mai subtire doar ca sa tremuri intentionat. Poti face jogging pentru ca acesta este mai eficient iarna, decat in anotimpul cald al anului.

 

 

3. Jogging-ul este mai eficient iarna

 

In timpul sezonului rece, daca faci jogging, vei arde mai multe calorii deoarece corpul tau depune mai mult efort pentru a-si mentine temperatura constanta.

 

 

4. Frigul combate inflamatiile si durerile

 

A aparut o noua procedura de a imbunatati starea generala a organismului: procedura de aerocrioterapie poate fi efectuata in Criosauna, o cabina individuala deschisa in care este expus frigului doar corpul omului, de la gat in jos. Dupa cateva proceduri, rezultatele sunt uimitoare: pielea intinereste, durerile sunt ameliorate iar corpul se simte mai tanar, deoarece sangele este pus in miscare si astfel sunt imbunatatite functiile articulatiilor.

 

 

5. Iarna nu avem parte de insecte

 

 De fiecare data cand vrei iti aerisesti casa, o poti face fara sa te gandesti ca vei avea parte de oaspeti neinvitati care iti vor perturba somnul. De asemenea, iti poti lua ramas bun de la ciupituri, iritatii sau bubite cauzate de insecte.

 

 

6. Temperaturile scazute imbunatatesc longevitatea

 

Specialistii au demonstrat ca expunerea viermilor, soarecilor si a midiilor la temperaturi scazute, le poate prelungi durata de viata. Aceste rezultate pot fi aplicate si oamenilor, deoarece calea genetica este aceeasi.

 

Te asteptai la aceste beneficii? Spune-ne in comentarii.

 

Sursa foto: Google.com

Okmagazine.ro