Iata cateva dintre acestea care nu sunt adevarate!
Mituri despre cezariana care nu sunt adevarate:

1. Alaptarea este o provocare
Alegerea metodei de hranire este intotdeauna o alegere personala, dar cand vine vorba de alaptare, nu exista lucruri distincte atunci cand faci cezariana sau nasti normal. Este adevarat ca mamele care fac cezariana considera ca este mai greu sa initieze procesul de alaptare, dar nu este imposibil sa faca acest lucru. Ratele de alaptare raman aceleasi. Singura problema cu care se confrunta unele mame este durerea chirurgicala care vine impreuna cu cezariana, fiind necesar sa tina copilul in mod diferit sau chiar sa se consulte cu mediul pentru a gasi pozitia potrivita pentru a hrani copilul.
2. Nasterea naturala este imposibila dupa o cezariana
Unele persoane cred ca este imposibil sa nasca normal dupa ce au facut cezariana. insa nu este adevarat. Aproximativ 60-80% dintre femeile care au verificat daca pot naste natural dupa cezariana au primit rezultate pozitive. 
3. Timpul de recuperare dupa nasterea naturala este acelasi cu cel de dupa o cezariana
Desi s-ar parea ca timpul de recuperare a nasterii de orice tip poate fi acelasi, acest lucru este inselator.Cele mai multe nasteri naturale au nevoie de o perioada de recuperare de aproximativ 1- saptamani, cu o sedere in spital de 1-2 zile de la nastere. Pe de alta parte, o cezariana necesita un timp de recoperare de aproximativ trei pana la patru saptamani, cu o sedere in spital de aproximativ 4-5 zile. O cezariana te impiedica si sa faci anumite actiuni, cum ar fi efort intens, sex, ridicarea obiectelor grele etc.
4. Cezariana este mai usoara decat nasterea naturala
Cezariana este efectuata in mod normal atunci cand exista situatii cu risc ridicat sau in momentele in care exista complicatii in timpul travaliului. Majoritatea medicilor prefera intotdeauna si recomanda o nastere naturala, dar incurajeaza alegerea cezarianei atunci cand este necesar. Ar fi o idee minunata sa te poti decide ce tip de nastere vrei in ziua nasterii, dar o cezariana este, in cele din urma, o operatie grea, care poate fi evitata daca nu exista complicatii. Procedura, ca orice alta interventie chirurgicala abdominala, are intotdeauna un risc crescut de sangerare excesiva, infectii si altele, lucruri care pot fi evitate. O nastere naturala poate parea neplanificata si mai grea in comparatie cu o cezariana, insa luarea in considerare a riscurilor te va ajuta intotdeauna sa hotarasti ce e cel mai bine pentru tine si copilul tau.

Eva.ro