Iata ce spune specialistul!


 "Este adevarat ca exista cateva mituri legate de exemplu de operatia la nas (rinoplastia) care ar avea indicatie de a fi facuta doar primavara si toamna.  sau ca in sezonul cald nu ar fi bine sa-ti faci lipoaspiratie. aceste asa zise reguli sunt de fapt orientative si tin mai degraba de confortul pe care pacienta l-ar avea daca s-ar opera intr-o perioada mai racoroasa, mai ales atunci cand ar trebui, de exemplu, sa poarte permanent niste pantaloni elastici (compresivi) timp de o luna’’, spune chirurgul plastician Carmen Giuglea pentru CSID.

 

 

Dupa orice interventie estetica ramane o cicatrice, mai mare sau mai mica. se va vindeca ea usor in sezonul rece?


 influenteaza sezonul in care te operezi aspectul unei cicatrici postoperatorii? Raspunsul este nu. "Factorii care pot influenta cicatrizarea unei suturi: calitatea firelor folosite, lipsa tensiunii in plaga si evident modalitatea de cicatrizare a fiecarui organism in parte. aplicarea de creme cicatrizante poate fi utila, dar nu face minuni, nu pot face ca o cicatrice sa dispara definitiv’’, mai spune medicul.

 

 

Este adevarat ca dupa orice interventie de chirurgie estetica se obisnuieste ca plagile sa fie protejate de pansamente, iar zonele operate sustinute de diferite corsete, bustiere, etc. "Unele interventii necesita drenaje temporare, care necesita o atentie speciala, dar toate acestea sunt manevre necesare pentru o buna evolutie a vindecarii si un rezultat estetic bun.

 

Pana la urma, cel mai important lucru dupa efectuarea unei interventii chirurgicale estetice este sa poti respecta regulile de repaus pe care ti le recomanda medicul , sa fii cooperant si constiincios in privinta controalelor si pansamentelor. De aceea, consider ca cea mai buna perioada pentru efectuarea unei interventii este aceea in care pacientul isi poate permite sa nu lucreze si sa se protejeze. acest lucru nu este legat de anotimp, ci mai degraba de statutul social’’, adauga medicul Giuglea.

 

 

Nu exista chirurgie estetica fara cicatrici, insa maestria unui chirurg plastician sta in plasarea cicatricii in zone care se pot ascunde usor sub lenejeria intima si in realizarea unei cicatrici de o calitate foarte buna, lucru care o face, in timp, sa devina inobservabila.

 

 

Top 3 interventii care e bine sa se realizeze in sezonul rece, cat dureaza recuperarea

 

In sezonul rece, un top 3 interventii ce tin de chirurgia estetica ar arata cam asa: augmentari mamare, lipoaspiratii si rinoplastii.  "Cam pentru toate aceste interventii recuperarea dureaza intre 7-10 zile, diferentele aparand mai degraba din gradul de motivatie si de toleranta la durere a fiecarei persoane. O persoana care-si doreste foarte mult o schimbare va suporta si mai usor perioada postoperatorie si se va intoarce la munca mult mai repede’’, sustine specialistul.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro