O data sau de doua ori pe an este in regula sa racesti, intrucat iti este stimulat sistemul imunitar, sunt creati anticorpi pentru noi virusuri si bacterii.Cu toate acestea, daca racesti constant, s-ar putea ca organismul sa iti transmita ca sistemul imunitar nu isi face treaba.
Exista o metoda eficienta prin care poti diminua sansele de a lua o raceala, spune Claire. in mod surprinzator, nu trebuie decat sa lasi aerul rece sa te protejeze."Evitati sistemele de incalzire centrala si nu porni caldura in masina, fiindca acestea perturba echilibrul microbiomului nazal si te fac mai sensibil la virusurile si bacteriile pe care le adapostesc."
Specialistul iti spune si ce sa mananci in aceasta perioada pentru a evita racelile. O supa calda, cu multe legume, este ideala. Adauga si condimente cu efect de incalzire, precum ghimbirul, turmericul sau scortisoara, pentru a stimula circulatia si a imbunatati digestia. Raceala poate fi tinuta departe incluzand in dieta si alimente bogate in antioxidanti si vitamina C, cum ar fi fructele de padure. 
Sursa foto: Google.com

Feminis.ro