Multi oameni spun ca divinitatea se manifesta in mai multe moduri si ne-a oferit natura ca sa ne bucuram de ea. Natura ne ajuta si sa ne mentinem sanatosi. Cat o fi adevarat si cat nu, nu putem spune. Cert este ca numeroase superstitii legate de sanatate s-au pastrat de-a lungul timpului, asa cum multe legende despre viata rezista peste ani si ani.

 

Se spune ca o casa peste care creste multa iedera e ferita de boli si epidemii. Mai mult, cei care locuiesc inauntru au o familie frumoasa, care nu se va destrama niciodata.

 

Se mai spune ca femeile care doresc sa ramana insarcinate si nu pot trebuie sa poarta cu ele o crenguta de alun sau niste seminte de macris. De asemenea, crengutele de vasc puse la poarta casei ne feresc de boli si necazuri.

 

Persoanele care prind o frunza care cade din copac toamna nu racesc toata iarna, iar cele care prind un fulg de nea care se topeste in palma, vor avea un an ferit de vizita la doctori.

 

Petalele de trandafiri sau orhidee presarate prin casa elimina energiile negative si te tin la distanta de bolile mintale. Florile de galbenele puse sub pat alunga insomniile. Petalele de trandafiri purtate intr-un buzunar iti limpezesc mintea si sufletul.

 

Cat despre inlaturarea reumatismului, se spune ca purtarea unui inel de fier pe degetul inelar este solutia. Femeile care se spala cu roua la prima ora a diminetii vor imbatrani greu. Cele care dorm langa perete, risca sa paralizeze.

teotrandafir.com