Cei care se confrunta cu aceasta problema simt epuizarea, insa nu pot adormi. Specialistii spun ca dieta joaca un rol foarte important in tratarea insomniei.

 

Sammy Margo, autorul cartii „Ghidul pentru un somn bun”, a dezvaluit care sunt cele cinci alimente surprinzatoare care ar trebui consumate inainte de culcare.

 

1. Carnea de curcan

Carnea de curcan contine triptofan, explica Margo, care induce somnul. Potrivit expertului, carnea de curcan ar trebui inclusa in meniu, mai ales la cina.

 

2. Mierea 

Mierea, dincolo de gustul sau delicios, contine glucoza. Specialistul explică faptul că glucoza transmite creierului sa opreasca orexina. Cunoscuta si sub numele de hypocretin, orexina este un neurotransmitator responsabil de starea de veghe.

 

3. Ovazul

Potrivit lui Margo, ovazul este bogat in melatonina, un hormon care promovează somnul.

 

4. Migdale

Nu doar curcanul contine triptofan, ci si migdalele. Acestea conţin, de asemenea, magneziu, miorelaxante, care, împreună cu triptofan, ajută la destinderea musculara.

 

5. Bananele

Bananele contin magneziu. Insa, asta nu este tot. Bananele, care mai sunt cunoscute drept „fructele fericirii”, contin serotonina ( cunoscut drept „hormonul fericirii”) care confera o stare de bine.

 

Alimentele care nu se consuma inainte de culcare

Sammy Margo a dezvaluit, de asemenea, principalele alimente care nu sunt indicate a fi consumate inainte de culcare.
 

 

1. Alcoolul

Un pahar cu alcool dupa o zi lunga si stresanta poate fi tentant. Insa, specialistii spun ca alcoolul te impiedica sa intri in tsadiile profunde ale somnului, ceea ce duce la ameteala a doua zi.

 

2. Alimente picante 

Alimente picante la cina pot provoca indigestie. Ingrediente pe baza de ardei iute, si nu numai, pot determina modificari ale temperaturii corpului, care provoaca lipsa somnului.

 

3. Alimentele grase

Atunci cand mancam alimente grase, stomacul are nevoie sa munceasca mai mult pentru a le digera. Acest lucru, la randul sau produce acidul din stomac, care se poate metamorfoza in esofag, ceea ce poate duce apoi la arsuri la stomac.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com