Iata in continuare 4 semne pe care parul ti le da pentru a intelege ca ceva nu este in regula cu sanatatea ta.

 

 

 

 

Daca la un moment dat ai obsevat ca parul are un exces de sebum si este mai lucios, trebuie sa te intrebi ce ai facut in ultima perioada. Ai inotat in apa cu clor? Te-ai vopsit recent?

 

Daca parul devine dintr-o data moale si uscat, acest lucru poate fi un semn de hipotiroidism sau poate indica faptul ca glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, cauzand incetinirea metabolismului. Alte semne de hipotiroidism sunt cresterea in greutate, oboseala inexplicabila sau faptul ca corpul va este tot timpul rece. Tot ce trebuie sa faci in acest caz este sa mergi la medic pentru un set amanuntit de analize.

 

 

 

 

O multime de oameni au matreata, iar aceasta problema se poate trata usor cu un sampon bun. Daca insa observati coji la radacina firului de par, poate fi un semn al psoriazisului, o boala care accelereaza procesul celulelor pielii.

 

In medie, o persoana pierde aproximativ 100 de fier de par pe zi. Aceasta cadere a parului este normala, dar daca este vizibila o cadere semnificativa a firelor de par, nu intotdeauna este vorba despre stres. Caderea excesiva a parului poate fi un alt semn al hipotiroidismului sau a unui dezechilibru hormonal care poate avea legatura cu sindromul ovarelor polichistice. Exista insa cateva medicamente , inclusiv anticonceptionale sau antidepresive care pot avea ca efect secundar caderea parului, desi solutia este o vizita la medic.

 

 

 

 

 

Parul uscat, care se despica foarte usor la varfuri si care se rupe inexplicabil de repede poate fi un alt semn al unei probleme mai grave. Parul are in componenta o proteina numita keratina, iar daca alimentatia ta nu este suficient de bogata in proteine, acest lucru ajunge sa-ti afecteze podoaba capilara sau poate fi deasemenea un alt indicator al unor probleme de tiroida, iar vizita la medic este recomandata si in acest caz.

Perfecte