Acupunctura este o terapie naturala, sigura si eficienta, care este folosita pentru a vindeca/preveni diverse boli si pentru a imbunatati starea de spirit. Medicul acupunctor de categorie superioara, Angela Popa a vorbit despre principiile de baza a acupuncturii, precum si despre rezultatele miraculoase ale acestei metode, practicate de mii de ani.  

 

 

Care sunt principiile de baza ale acupuncturii?

 

Pe corpul uman sunt amplasate puncte de acupunctura, cu localizare anatomica strict determinata, care sunt indicate in diverse patologii, raspunsul terapeutic rezultand din combinarea corecta a lor, conform diagnosticului modern si traditional. La stimularea acupunctelor au loc schimbari atat la nivelul sistemului nervos central, cat si local, cu eliberarea in organism a asa-numitor substanţe biologic active, cu efect antispastic, antiinflamator, de ameliorare a microcirculaţiei locale. Trebuie de mentionat efectul analgezic (antidurere) al acupuncturii, datorita secreţiei substantelor opioide endogene – endorfinele. Astfel, acupunctura diminueaza durerea si trateaza diverse disfunctii interne.

 

 

Ce tipuri de boli se trateaza prin acupunctura?

 

Prin acupunctura se trateaza un sir de boli neurologice precum: cefaleele (durerile de cap), migrenele, distoniile vegeto-vasculare, parezele si paraliziile de nerv facial, nevralgiile de trigemen, durerile de spate si musculare, articulare, radiculopatiile, sechele ale accidentelor vasculare cerebrale, dar si stresul, anxietatea, insomniile etc.  Boli interne cu disfuncţii ale organelor interne: alergii, gastrite, stari imuno-deficitare ca rezultat al administrarii antibioticelor.Boli ORL: rinite vasomotorii, alergice, diminuarea auzului etc.Patologii dermatologice, endocrine, ginecologice, disfuctionale.   

 

 

Acupunctura este o procedura dureroasa?

 

Acupunctura nu este o procedura dureroasa. Acele de acupunctura sunt ultrafine, la introducerea carora se simte o usoara intepatura de tintar, dupa care se lasa in tesut pe o anumita perioada de timp.

 

 

 


Cat timp dureaza o sedinta?

 


Durata unei sedinţe de acupunctura poate varia de la 15-30 min., in functie de efectul si rezultatul pe care dorim sa-l obtinem. 

 

 

Are acupunctura contraindicatii?

 

Contraindicatiile in acupunctura sunt foarte putine, cum ar fi: starile febrile, bolile de piele acute, primul si ultimul trimestru al sarcinii, bolile decompensate, patologiile oncologice.

 

 

Acupunctura poate ajuta la eliminarea stresului?

 

Stresul este o cauza frecventa a multor boli. Datorita substanţelor biologic active, care se elimina in organism in timpul sedintelor de acupunctura, are loc diminuarea  excitabilitatii si nervozitatii, depresiei si starilor de alarma, de panica, avand un efect calmant, sedativ, de relaxare placuta, similar medicamentelor. 

 

 

Acupunctura poate ajuta si la slabit? Cum este posibil acest lucru? 

 

Tratamentul cu acupunctura este unul complex, adjuvant sau complementar, in cazul, cand  este necesara inlaturarea greutaţii corporale la persoanele cu dereglari neuro-endocrine sau supraponderale. Mecanismele, care au loc in timpul tratamentului cu acupunctura, sunt complexe, la nivel de sistem nervos central, cu inhibitia centrilor de pofta, dar si a cauzei, care contribuie la ingrasare. In organism are loc ameliorarea neuro-endocrina si neuro-umorala. Astfel, se diminueaza usor pofta de mancare si.

 

 

De cate sedinte este nevoie pentru a simti beneficiile tratamentului prin acupunctura? Cate sedinte de acupunctura se pot face intr-un an? 

 

Cura de tratament consta din 10-15 sedinte, care se efectueaza zilnic sau dupa o schema, strict individualizata si in functie de diagnosticul stabilit. Pe parcursul anului se pot efectua cure sezoniere, de 2 ori pe an, o data pe an etc. 

 

Efectul acupuncturii este unul cumulativ, desi simptomele clinice de ameliorare sunt vizibile chiar de la primele sedinte de tratament. 

 

 

Care sunt reactiile dupa tratament? Ce resimt pacientii?

 

Reactiile pacientilor dupa acupunctura sunt diferite, de la o usoara agravare, aceasta fiind un semn bun de vindecare, pana la stari de relaxare, energizare, stare de spirit buna. 

 

 

Nota: Atunci, cand este efectuata in mod corect, acupunctura este benefica. Exista foarte putine efecte secundare. Este o combinaţie de tratament foarte eficace. Ar putea fi luata in consideratie de catre pacientii care nu raspund la tratamentul medicamentos sau care nu doresc sa administreze medicamente. 

 

Sursa foto: Google.com, Facebook.com

Perfecte