Potrivit acestui studiu, persoanele care sufera de sindromul de apnee in somn, care poate cauza adesea sforait puternic, au obtinut rezultate mai slabe la teste de memorie si a fost constatat ca acestea au schimbari in creier associate cu dementa.

 

Acest sindrom se intalneste des la barbatii supraponderali cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani, acesta ducand la ingustarea peretilor gatului in timpul somnului si, astfel, la impiedicarea respiratiei normale.

 

 

 

 

 

Cercetatorii de la Universitatea din Syndey sugereaza ca acest sindrom ar afecta parti ale creierului, reducand nivelurile de oxigen din sange.Potrivit acestui studiu, persoanele care sufera de sindromul de apnee in somn aveau o grosime mai redusa in lobii temporali stang si drept – care freprezinta centre ale memoriei in creier si care sunt asociati cu dementa.„Nu exista tratament pentru dementa, asa ca este extreme de importanta interventia timpurie. Pe de alta parte, avem un tratament eficient pentru acest sindrom. in acest fel, am putea preveni dezastrul”, a spus profesorul Sharon Naismith, care a condus acest studio.Apneea in somn poate fi tratata cu un dispozitiv de presiune  pentru  mentinerea cailor respiratorii deschise in timpul somnului.

 

 

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte