Fie pentru cei bolnavi, fie pentru cei sanatosi, o detoxifiere este benefica in ambele cazuri. Pe primii ii ajuta sa isi recapete starea de sanatate mai rapid, pe ceilalti ii ajuta sa isi curete organismul de substante nocive intrate in organism prin dieta – se pot include aici hormoni, pesticide, metale grele, parabeni, organisme modificate genetic sau chiar coloranti si conservanti.

 

 

Specialistii in nutritie recomanda o perioada de adaptare de 7-10 zile, timp in care alimente precum carnea, ouale, laptele vor fi eliminate din alimentatie progresiv. Urmeaza apoi cura de sucuri de legume propriu-zisa, caz in care se va renunta la alimente preparate termic precum si la branzeturile fermentate. Sucurile sunt elementele de baza fiind usor de asimilat si antrenand o energie minimala pentru digestie. Principalul efect este axat pe trei directii principale: detoxifiere, vindecare si refacere, astfel ca dupa aceasta cura corpul va fi mai curat pe interior, tesuturile inflamate isi vor reveni prin actiunea naturala a enzimelor din sucuri si se va instala refacerea celulara.

 

 

 

5 sucuri care te ajuta sa slabesti rapid



Sucul de iarba de grau – clorofila din iarba de grau are capacitatea de a ajunge in tesuturi pe care le poate reinnoi. Aceasta neutralizeaza toxinele din corp si detoxifica ficatul. In plus, contrabalanseaza nivelul zaharului in sange.

 

Sucul de legume – datorita cantitatii mici de zahar continut de legume, sucul acestora este un excelent accelerator de slabire. In plus, antioxidantii din structura lor si fibrele ajuta procesul de digestie si ajuta la pierderea kilogramelor in plus.

 

Sucul de sfecla rosie – regleaza cu succes oscilatiile de tensiune si detoxifica ficatul. Pe langa acest lucru, stimuleaza sistemul imunitar si incurajeaza productia de globule rosii. Greu de grezut, dar sfecla rosie creste rezistenta musculaturii in caz de efor fizic intens.

 

Sucul de ananas - se recomanda in combaterea obezitatii si vindecarea anemiei, ananasul fiind bogat in apa si vitamine A,B, C si E, dar si fosfor, mangan, iod, fier, calciu.

 

Sucul de morcovi – principal efect inreducerea colesterolului, intarirea imunitatii si prevenirea bolilor de inima. Totodata, vindeca cicatricile si detoxifica ficatul. Vitamina K din morcovi ajuta la fixarea calciului in oase.

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte.ro