Chiar daca postul alimentar are un aport sanatos asupra corpului trebuie sa tii cont de faptul ca desi ai renuntat la produsele lactate si la carne, trebuie sa ai grija la cantitatea consumata. Pe de alta parte, exista si categoria de oameni care evita cu desavarsire postul, considerand ca este foarte greu sa te abati de la obiceiurile culinare si sa iti restrictionezi poftele pe parcursul unei perioade. Postul are atat puncte forte cat si slabe si asta deoarece, daca imediat dupa post revii brusc la alimentele nesanatoase, consecintele pot fi dramatice atat asupra corpului tau cat si asupra sanatatii tale.

 

 

 

 

Nutritionistul Sergiu Munteanu spune: „Cea mai mare greseala e ca oamenii apeleaza la patiserie, paste, fainoase sau la alimente care scriu ca-s speciale pentru aceasta perioada. In post daca folosim multe condimente, atunci mancarea e foarte gustoasa. Combinatia acestora dicteaza gustul perfect al mancarii.”

 

 

 

 

Adopta in alimentatia ta cat mai multe cruditati, fibre si apa. Ia-ti nutrimentii buni din legume si fructe, dimineata mai ales alege fructele si spre a doua parte a zilei mergi pe legume.

 

 

Sursa foto: Google.com; Facebook.com

Perfecte