Ce te faci totusi cand nu ai la indemana nici o pastila care sa iti amelioreze suferinta? Reflexologul Helen Chin Lui sustine ca o putem trata aproape orice durere cu ajutorul unui carlig de rufe. Cum? Prinzandu-l de pavilionul urechii. Oricat de ciudat ar parea, trebuie sa stii ca urechea este un soi de harta a intregului organism, a reflexelor corpului nostru. "E plina de terminatii nervoase si multipli conectori la sistemul nervos central", sustine Chin Lui.


Evident ca practica aceasta nu trebuie sub niciun chip sa inlocuiasca un consult si un sfat medical, pentru ca orice durere poate ascunde probleme grave de sanatate.

 

Iata ce trebuie sa faci cu un carlig de rufe pentru a scapa de dureri:

Pentru umeri si spate

43519005.jpg
 

 

Aplicarea unui carlig de rufe timp de aproximativ un minut pe portiunea superioara a urechii va reduce durerea de spate si de umeri. Poti utiliza aceasta tehnica de mai multe ori pe zi.

 

 Pentru organe

 
43519004.jpg
 

 

Putin mai jos este zona conectata cu organele corpului. Evident, daca ai dureri severe cel mai bine este sa mergi la un medic. Pentru disconfort minor, foloseste insa un carlig de rufe in acest loc.


Pentru articulatii

 
43519003.jpg
 

 

 

Zona imediat deasupra mijlocului urechii este asociata durerii si rigiditatii articulatiilor. Aplica si in acest caz presiune cu ajutorul unui carlig de rufe si te vei simti mult mai bine.

 

Pentru sinusuri si gat


43519002.jpg
 

 

Partea mediana jos a urechii este in stransa legatura cu sinusurile si cu gatul. Atunci cand racesti sau cand stranuti, aplica presiune in acest punct si vei reduce efectele negative ale durerilor in gat.

 


Pentru digestie

 

43519001.jpg
 

 

 

Zona de deasupra lobului urechii este asociata cel mai adesea cu digestia. Prinde un carlig in aceasta zona si vei ameliora durerile digestice si problemele minore aparute la stomac.

 

Pentru cap si inima

 
43519000.jpg
 

 

Lobul urechii, adica cea mai joasa parte a pavilionului, corespunde inimii si capului. Aplicand presiune in acest loc vei imbunatati functia inimii si vei diminua durerile de cap.

 

 

 


ele.ro