Cu toate acestea, nu este in regula sa te dai cu mult parfum inainte de a te expune la soare. Iata ce poti sa patesti. Desi vara putem fi tentati sa aplicam mai mult parfum decat in mod obisnuit, specialistii sustin ca este o greseala. Nu este bine sa te dai cu parfum inainte de a te expune la soare.

 

Acest lucru poate duce la aparitia unor probleme. „Aplicarea parfumului sau a lotiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la aparitia unei afectiuni numite poikilodermie”, spun dermatologii, potrivit gandul.info.in cazul acestei afectiuni, pacientul se confrunta cu hiperpigmentare si hipopigmentare.

 

De asemenea, vasele capilare se pot sparge. Acesta nu este o afectiune cunoscuta de foarte multe persoane. insa, ea poate sa apara daca se foloseste parfmului inainte de expunerea la soare.Dar asta nu e tot. De asemenea, afectiunea poate sa apara si daca mergi la sauna, ori iti usuci parul tinand uscatorul foarte aproape de piele. Mai mult decat atat, pielea este afectata si de expunerea la lumina albastra a televizorului, dar si a telefonului mobil, ori a computerului.

 

Pentru a te asigura ca pielea ta nu va avea de suferit, cel mai bine este sa aplici o crema de protectie solara. Trebuie sa faci asta de fiecare data cand iesi din casa. Specialistii recomanda ca factorul de protectie sa fie SPF30.

 

Asadar, este important sa avem grija cand ne expunem la soare. Mai ales vara. Este bine sa urmam indicatiile specialistilor, astfel incat sa ne protejam pielea.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com