Inainte de toate, estimportant sa fiaflata cauza avortului spontan. Cand vine vorba de avortul spontan, sunt unele femei care au o predispozitie mai mare fata de altele. E vorba de femeile cu maladii preexistente, ca diabetul si hipertensiunea. Pentru a limita riscul de avort spontan, aceste femei trebuie sa-si echilibreze mai intai patologia, inainte sa-si asume o sarcina. Pe acestea, medicul curant le va tine sub o observatie speciala.

 

 

O alta categorie de risc sunt femeile infectate cu un virus (hepatita B sau C, HiV, mycoplasma sau Chlamydia). Din pacate, dintre femeile care au un avort spontan, 20% prezinta riscul altor sarcini pierdute. Exista mai multe explicatii pentru sarcinile pierdute, care, pentru orice femeie sunt traumatizante psihic si fizic. 

 

 

Anomaliile cromozomiale 


Sunt cea mai frecventa cauza a avortului spontan si inseamna ca repartizarea perechilor de cromozomi nu se realizeaza correct. Astfel, exista riscul ca segmentele cromozomiale sa aiba fie mai multi, fie mai putini cromozomi. 

 

Cele mai multe dintre sarcinile cu anomalii cromozomiale se vor opri din evolutie. Dar faptul ca o sarcina sau mai multe au fost compromise nu inseamna ca viitoarele sarcini vor fi cu probleme cromozomiale.

 

 

Malformatiile uterului 


Un uter deformat sau prea mic ori prea mare e a doua cauza majora pentru care o sarcina nu poate fi dusa la termen. 

Exista mai multe tipuri de malformatii ale uterului. Uterul septat (e impartit in doua) sau uterul cordiform (in forma de inima) nu pot permite sarcinii sa evolueze.

 

Sursa foto: Google.com

clickpentrufemei.ro