Este bine ca dupa ce parul este spalat, sa fie uscat inainte de culcare. Altfel apar dinferite probleme. Mai jos vei gasi o lista cu cele mai comune.

 

1. Te doare capul. In timpul somnului, temperatura corpului creste. Daca vei adormi cu parul ud si chiar cu un prosop pe cap, atunci diferenta dintre temperatura corpului si cea a parului va fi mare. Si din acest motiv sansele sa apara o durere de cap sunt foarte mari.

 

2. Ti se rup fierele de par. Parul umed se rupe mult mai usor. Asa ca nu este o idee buna sa adormi cu parul ud. Sansele ca parul sa ti se rupa sunt foarte mari.

 

3. Vei avea parul incurcat de dimineata. Daca decizi sa adormi cu parul ud, a doua zi te vei trezi cu el incurcat. In special persoanele care au parul lung ar trebui sa evite sa faca lucrul acesta.

 

4. Apar diferite infectii. Pernele pot acumula numeroase bacterii pentru ca absorb transpiratia, celulele moarte de pe piele etc. Parul ud si prospul ud favorizeaza aparitia bacteriilor pe perna. Si astfel apar infectiile.

 

5. Mancarime la nivelul scalpului. Daca vei dormi cu parul ud, atunci ai putea sa te confrunti cu senzatia neplacuta de mancarime la nivelul scalpului. Asta din cazua umiditatii de pe piele.

 

6. Apar durerile musculare. Diferenta dintre temperatura parului si temperatura corpului va duce la aparitia durerilor musculare. Se pare ca lucrurile se pot agrava si ar putea chiar sa se ajunga la paralizaia fetei, sau chiar a intregului corp, in anumite situatii mai grave.

 

7. Vei face matreata sau vei avea parul gras. In cazul in care adormi cu parul umed, nivelul pH-ului scalpului tau va avea de suferit. Astfel, fie vei face matreata, fie parul tau va fi uleios.

Teotrandafir.com