Cei care au epuizat orice alte metode de tratament pot apela la chirurgia bariatrica, singurul mod sigur si definitiv in lupta cu obezitatea morbida. Echipa de chirurgi Medpark vine in ajutorul pacientilor cu metode moderne de tratament, precum bypass-ul gastric si sleevul gastric (micsorarea stomacului).

 

Gastric sleeve – cea mai moderna metoda pentru pierderea in greutate


Sleev-ul gastric reprezinta actualmente cea mai eficienta metoda de combatere a obezitatii, fiind o procedura care induce pierderea de greutate prin limitarea consumului de alimente. A apelat la procedura chirurgicala si Dragos B., un moldovean de 40 de ani stabilit peste hotare si care acum cativa ani a fost diagnosticat cu obezitate severa. A ajuns sa cantareasca 128 de kilograme, avand inaltimea de 167 cm. De atunci, starea lui de sanatate s-a inrautatit incontinuu.

 

 

Dragos B., pacient: „Aveam prediabet, dureri de spate insuportabile si ma simteam mereu obosit. Desi saptamanal faceam ore de tenis si inot, regimul sedentar de birou m-a afectat vizibil, iar dietele se soldau doar cu scaderi in greutate nesemnificative. Am inceput sa studiez problema si am aflat ca in cazul meu singura solutie este interventia bariatrica. Dupa o documentare temeinica, am ales spitalul Medpark din Republica Moldova, pentru ca mi s-a propus cea mai moderna metoda de reducere a dimensiunilor stomacului sleeve-ul gastric laparoscopic.”

 


 

 

 

Gastrectomia longitudinala laparoscopica este recomandata pacientilor cu indicele de masa corporala mai mare de 35 (obezitate severa), mai mare de 40 (obezitate morbida), dar si celor care au patologii adiacente excesului de greutate. Aceasta este considerata a fi standardul de aur al chirurgiei bariatrice, fiind interventia cea mai putin traumatica pentru organism. Echipamentele moderne si tehnologiile de ultima generatie de care dispune Medpark permit echipei de profesionisti sa efectueze aceste operatii minim invazive.

 

Petru Carciumaru, chirurg generalist, Medpark: „Interventia se realizeaza prin introducerea in cavitatea abdominala a unui endoscop, prin intermediul careia se poate vizualiza intreaga operatie pe un ecran mare. Astfel, sunt efectuate incizii si clampari longitudinale, prin care indepartam 70-80% din stomac, ramanand un volum gastric mic. Interventia dureaza, in medie, 1,5-2 ore, iar starea de disconfort si durerea provocata sunt minime. La cateva zile, pacientul este externat.”

 

Ca urmare a interventiei, pacientul nu mai poate consuma aceeasi cantitate de alimente ca si anterior. Si asta pentru ca senzatia de satietate apare mult mai rapid, datorita volumului redus al stomacului (de la 2-3 litri la 50 - 300 ml). Cu alte cuvinte, alimentele ajung mult mai repede in intestin, ocolind prima parte a acestuia, locul in care sunt absorbite dulciurile si grasimile. In acest fel, procesul de alimentare poate fi deja controlat.

 

 

Petru Carciumaru, chirurg generalist, Medpark: „Desi in urma interventiei stomacul este redus in volum, capacitatea lui digestiva si conexiunea dintre acesta si duoden nu sunt afectate: majoritatea produselor alimentare vor putea fi consumate, insa in cantitati mici. Mai mult, pierderea in greutate este treptata, cu repercusiuni minime asupra organismului, in schimb efectul este continuu. Dupa interventie pacientul va trata mai usor si celelalte afectiuni provocate de obezitate.”


De regula, dupa 2 ani de la efectuarea interventiei se constata reducerea cu 45-65% a excesului de greutate. Mai multe detalii despre chirurgia bariatrica la Spitalul International Medpark puteti afla accesand: http://medpark.md/ro/chirurgie-bariatric%C4%83

 

*Acest articol este un produs comercial

Perfecte