Sa ne aducem putin aminte de chinul copilariei: somnul de la pranz. Daca pe atunci ni se parea cel mai mare rau care ni se putea intampla vreodata, acum nu stim ce si cum sa mai facem sa ajungem sa profitam de el. Chiar daca pentru multi pare un moft, pentru altii – o necesitate, somnul din timpul zilei aduce mari beneficii asupra sanatatii, iar unul dintre ele este reducerea tensiunii, spun cercetatorii.

 

 

 

 

Medicii greci de la Spitalul General Asklepieion, din Voula, au urmarit starea de sanatate a 212 persoane care aveau in medie o tensiune arteriala de 130 mm/HG – o valoare considerata nu tocmai sanatoasa. In urma cercatarilor, au descoperit ca cei care dormeau in fiecare zi cate o ora, la pranz, ajungeau ca nivelul tensiunii sa scada cu 5mm/HG. Aceste descoperiri sunt foarte importante pentru ca, in fond, chiar si o scadere a tensiunii de 2 mm/Hg poate reduce riscul bolilor cardiovasculare cu peste 10%.

 

 

 

Asadar, daca iti permiti sa dormi cate o ora pe zi, la pranz, te vei bucura de acest mare beneficiu care nu te costa nimic si nu necesita efort.

 

 

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte