De ce arata testul de sarcina ca vei avea un copil, desi nu este adevarat?

 

Verifici testul de sarcina prea tarziu. Daca vei lua un test care iti arata cu ajutorul unor liniute daca esti sau nu insarcinata, atunci trebuie sa citesti si sa respecti instructiunile. Uneori femeile asteapta prea mult timp inainte sa verficie testul. De obicei este indicat ca dupa trei minute sa citesti rezultatele. Insa, pentru a fi sigura, citeste cu atentie instructiunile. Cand astepti mai mult decat este cazul, urina de pe test se poate evapora. Poate sa arate ca au aparut doua liniute in loc de una.

 

Testul este expirat. Testele de sarcina au un anumit termen de valabilitate. Daca vor fi expirate, atunci cresc sansele sa iti dea un rezultat gresit. Este a doua cea mai frecventa cauza pentru care femeile sunt induse in eroare de aceste teste.

 

Iei anumite tratamente pentru fertilitate. Daca vei face un test de sarcina la scurt timp dupa ce ai luat un tratament de fertilitate, poate iesi pozitiv. Chiar daca in realitate nu esti insarcinata. Asta pentru ca acele medicamente contin hCG (hormonul sarcinii). Cand incearca sa aiba un copil si fac anumite tratamente, femeile sunt nerabdatoare sa afle daca au functionat. Astfel, fac un test de sarcina mult prea devreme, iar rezultatele pot fi pozitive. Pentru a nu fi dezamagite daca vor afla ca de fapt nu vor fi mame, medicii recomanda sa astepte inainte sa faca testul.

Teotrandafir.com