In primul rand, exista doua modalitati rapide, prin care poti scapa acasa de prezenta negilor, iaasta tine de tratare si prevenire.
  

 

Negi: modalitati de tratare 

 
Atunci cand o persoana se bucura de un sistem imunitar sanatos, negul va disparea de la sine. Cu toate astea, vindecarea va dura, dar intre timp, virusul care cauzeaza aparitia negilor se poate raspandi pe alte zone ale corpului, ceea ce va duce la aparitia mai multor negi. In momentul tratarii acestora, dermatologii recomanda acoperirea negului pentru a preveni raspandirea virusului pe alte parti ale corpului sau transmiterea acestuia altor persoane. De asemenea, nu uita sa te speli pe maini imediat dupa ce atingi negul, din aceleasi motive precizate anterior. Mai mult, evita taierea lui cu lama de ras pentru a nu afecta pielea si pentru a nu raspandi virusul.
      

 

Negi: metode de preventie
        

Virusul care duce la aparitia negilor, human papillomavirus (HPV), se raspandeste cu usurinta de la o persoana la alta si se poate regasi pesttot. Diaceste motive, este dificila preventia completa, dar precautia poate reduce riscul de a intra in contact cu acesta.
       

 

Evita atingerea negilor altor persoane. Asigura-te ca fiecare membru al familiei are propriul prosop, lama de ras, unghierasosetsi alte obiecte de igiena personala si astfel, vei preveni raspandirea virusului.

 

Curata orice rana, taietura. Virusul HPV se afla oriunde. In cazul in care atingi atingi un obiect contaminat cu HPV este foarte usor ca virusul sa patrunda in corp printr-o rana sau taietura, ceea ce va duce la aparitia unui neg.

 

Spala-te des pe maini. Pentru ca virusul HPV este foarte comun, spalatul pe maini te poate ajuta sa-l indepartezi cu usurinta de pe piele.

 

 

Previne pielea uscata si crapata. Atunci cand pielea este uscata si crapata este foarte usor ca virusul HPV sa patrunda in piele, ceea ce duce mai apoi la aparitia negilor.

 

Nu-ti roade unghiile si cuticulele. In momentul in care iti rozi unghiile sau cuticulele, se produc mici leziuni care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Aceste deschizaturi fac mai usoara patrunderea virusului HPV in corp.

 

Poarta slapi la piscina, vestiar sau dusuri si bai publice. Virusul HPV se inmulteste in zonele calduroase si umede. Atunci cand pielea este hidratata si umeda, este foarte usora infectarea cu HPV. Astfel, papucii sau slapii te pot ajuta sa protejezi picioarele si sa eviti aparitia negilor pe picioare.

 

Trateaza hiperhidroza. Aceasta afectiune medicala cauzeaza mai multor persoane transpiratie excesiva. De cele mai multe ori, acestea transpira chiar si atunci cand altor persoane li se pare confortabila temperatura resimtita. Prin transpiratia excesiva creste riscul infectiei HPV care poate duce la aparitia negilor.
 
       

 

Sursa foto: Google.com 

csid.ro