Simona Tivadar, specialist in diabet si boli de nutritie, avertizeaza ca "nu exista detox pentru ca nu exista toxine" si ca aceste cure sunt doar solutii iluzorii de sanatate vesnica, tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Curele care promit sa faca minuni sunt doar afaceri, care nu au nicio legatura cu realitatea, sustine medicul. 

 

 

 

 

 

”Se confunda notiunea de deseu cu notiunea de toxine. Oamenii cauta prin aceste cure de detox sa elimine niste deseuri despre care presupun ca s-ar acumula in organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune ca este o prostie fara margini sa incerci sa iti faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiana, acolo e locul unde trebuie sa fie microbi. Omul nu e o asa masinarie simpla pe care sa o detoxifici 10 zile. Daca vrei sa traiesti curat, trebuie sa mananci zilnic o alimentatie completa, trebuie sa faci sport zilnic. Aceasta poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legatura cu realitatea. Sucurile verzi nu reusesc sa iti elimine din ceea ce crezi tu ca sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars.

 

 

 

 

 

Totodata, aceasta a vorbit si despre metoda de a slabi cu ajutorul lamaii si a apei calde. Toti cei care beau apa calda cu lamaie dimineata "isi iau o doza mare de vitamina C daca pun lamaie mai multa. Necesarul nostru de vitamina C intr-o zi este sub 200 de mg. Acesta este acoperit de un fruct zilnic, de patrunjelul care se arunca in farfuria de supa pe care ar trebui sa o mancam la pranz, din legumele din ciorba…etc., etc. Tot ce este exces va trebui sa elimine cineva, si anume rinichiul! Nu exista un depozit in care organismul depoziteaza vitamina C! Ea nu se depoziteaza, este eliminata!", a explicat ea.

 

 

Nutritionistul sustine ca „detox-ul" se face mancand corect in fiecare zi, ajutand in felul acesta ca mecanismele naturale ale organismului nostru sa functioneze perfect.

 

 

 

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte