Investigatia Radiologica (Radiografia sau Renghenul) este ultima investigatie care trebuie facuta si nicidecum ea nu hotaraste diagnoza. Zic acest lucru din experienta proprie si din spusele unei Doamne Dr. imagist, pe care o stimez si ii multumesc pentru ceea ce m-a invatat! Unii vor zice ca nu am experienta, iar eu am sa le zic:  

1. Am avut parte de cea mai buna scoala in Neonatologie si Pediatrie - scoala TATALUI meu, care a fost cel mai bun Neonatolog si Pediatru in RM, recunoscut peste tot in lume!
2. Cand consulti cate 15-20 de copii pe zi de vreo 3-4 ani, credeti-ma ca am vazut si m-am convins de multe. 

 

Sa mai stiti un lucru foarte important: chiar daca ati facut Pneumonie, imaginea pe Radiografie a Pneumoniei se va vedea si peste 6 luni dupa tratament! Adica, daca peste 1-2-6 luni veti face iarasi Radiografie, se va vedea si doctorul va va zice ca iarasi aveti Pneumonie!
Din acest motiv, pastrati toate imaginile radiologice, iar daca nu a fost nimic, dar ati fost diagnosticati cu Pneumonie, atunci peste un timp tot nimic veti avea si tot veti fi diagnosticati cu Pneumonie! De aceea eu foarte rar trimit copiii sa faca radiografii! Cu respect, al vostru, Mihai Stratulat! 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte