Asadar, este o boala autoimuna care se intalneste mai des in cazul femeilor. Tocmai de aceea este important sa inveti sa recunosti cele mai comune simptome.

 

1. Articulatii inflamate si dureroase. Acestea sunt printre cele mai frecvente simptome ale bolii. Cel mai des apar la nivelul incheieturilor si la nivelul degetelor. Adesea sunt confundate cu simptomele artritei reumatoide. Diferenta este ca in cazul persoanelor care sufera de lupus, simptomele pot sa apara numai la articulatiile de pe o parte a corpului, nu de pe ambele parti.

 

2. Iritatii la nivelul fetei. Aparitia unei iritatii la nivelul fetei dupa expunerea la soare este un alt simptom al bolii. Se poate extinde de la nivelul nasului spre maxilar.

 

3. Retentia de apa si urina cu sange. Problemele care apar la nivelul rinichilor sunt un alt simptom al bolii. Acestea apar din cauza retentiei de apa. De asemenea, nu este exclus ca persoanele care sufera de lupus sa observe sange in urina.

 

4. Dureri in piept. Din cauza bolii, inima sau zonele din jurul inimii s-ar putea inflama. Dificultatile de respiratie, dureri ascutite in piept, probleme legate de circulatia sangelui sunt lucruri care cresc sansele ca pacientul sa sufere de boli ale inimii. Si plamanii pot fi afectati de Lupus.

 

5. Oboseala. Este un simptom al bolii Lupus, insa poate sa apara si in cazul altor probleme de sanatate. Lupusul poate duce la apritia anemiei. Nivelul energiei in cazul persoanelor care sufera de Lupus este foarte scazut.

 

6. Caderea parului. Este un simptom al bolii Lupus, dar poate fi si un indiciu al faptului ca poti suferi de hipotiroidism. De aceea este important sa mergi la medic pentru a afla cu exactitate despre ce este vorba.

 

7. Ulceratii la nivelul gurii. De obicei nu dor, iar pacientii nu stiu ca le au.

 

8. Pierderea memoriei. Lupusul poate afecta si creierul. Poti fi dezorientata, iti poti pierde memoria. In timp ce unii pacienti se confrunta cu astfel de probleme, in cazul altora nu apar.

Teotrandafir.com