Sunt multe legumele care ne ajuta sa scapam de simptomele si starile de rau atunci cand ne gripam sau racim, insa niciuna nu este la fel de eficienta in tratarea lor precum este ridichea neagra.

 

 

 

 

 

Printre beneficiile consumului de ridiche neagra regasim:

 

1. Continutul mare de fibre alimentare ajuta la imbunatatirea tractului gastrointestinal, la hidratarea intestinelor, in felul acesta eliminandu-se constipatia.

 

2.  Aceasta ajuta si la detoxifierea ficatului si stimularea acestuia in producerea bilei.

 

3. Un consum constant de ridiche neagra duce la cresterea rezistentei organismului impotriva diferitelor infectii atat intestinale cat si ale sistemului respirator. Acest lucru este explicat prin continutul mare de substante antibacteriene pe care le contine.

 

 

 

 

4. Inclusiv hipotiroidismul poate fi ameliorat cu ajutorul compusilor din sulf, care contribuie la mentinerea unui nivel echilibrat a secretiei de hormoni tiroidieni.

 

5. Sucul de ridiche neagra contribuie la calmarea tusei si la fluidificarea secretiilor bronhice ducand la eliminarea lor. Este foarte buna in caz de raceli sau chiar in cazul bronsitelor. Mai mult, aceasta este recomandata in raceala si gripa. Trateaza atat tusea seaca, cat si cea productiva. Siropul de ridiche neagra este indicat si copiilor.

 

6. Regleaza tensiunea arteriala. Avand un continut bogat de potasiu, ridichea neagra ajuta la reglarea tensiunii arteriale si imbunatateste circulatia sanguina. Antioxidantii din ridiche scad nivelul colesterolului din sange.

 

 

 

7. Are proprietati diuretice. O jumatate de pahar de suc in fiecare dimineata dreneaza rinichii, ajuta la dizolvarea calculilor renali.

 

8. Ridichea neagra poate trata scorbutul si rahitismul datorita continutului mare de vitamina C.

 

 

 

Sursa foto: google.com

clickpentrufemei.ro