Daca pana acum nu ti-ai dat seama, afla ca multe dintre obiectele din casele noastre sunt facute din petroleum si alte chimicale dure. Aceste substante chimice pot contamina aerul din locuinte si pot actiona in organism ca neurotoxine, toxine reproductive, toxine de dezvoltare şi disruptoare endocrine, noteaza Mindbodygreen.com. Insa, ca sa eviti pe cat posibil aceste probleme, e bine sa afli ce lucruri sa arunci din casa. Astfel, vei reduce expunerea la substante toxice.

 

 

Ce lucruri sa arunci din casa

 

1 Ambalaje din plastic pentru mancare si bauturi
Ambalajele din plastic pentru mancare si bauturi pot contine substante chimice cum ar fi BPA şi ftalati care afecteaza hormonii, iar caldura si folosirea zilnica a acestor obiecte pot agrava contaminarea. Cel mai bine este sa inlocuiesti caserolele si ambalajele din plastic cu unele din inox sau sticla.

 

2 Cremele de corp obisnuite
Ce lucruri sa arunci din casa, in afara de casserole? Ei bine, lotiunile si cremele de corp obisnuinte contin chimicale care ne pot perturba organismul. Din 10.000 de substante chimice folosite in produsele cosmetice, 89% nu au fost supuse testelor de siguranta. Unele dintre aceste substante au fost corelate cu hiperactivitatea la copii, in timp ce altele au fost corelate cu defectele din nastere, cancerul la san, infertilitate sau obezitate. E bine sa te protejezi folosind produse testate sau – si mai bine – din ingrediente naturale, cum ar fi ulei de masline, ulei de susan si unt de shea pur.

 

3 Popcornul pentru microunde
Popcornul pentru microunde contine PFC (perfluorochimicale), o clasa de substante chimice corelate cu mai multe tipuri de cancer, hipotiroidism, defecte din nastere si probleme ale sistemului imunitar. Fa-ti popcorn in varianta clasica, folosind ulei.

 

4 Perdelele de dus din vinil
Vinilul sau PVC este considerat unul dintre cele mai toxice materiale palstice pentru sanatate si pentru planeta. Pe langa faptul ca substantele din el afecteaza mediul inconjurator, perdelele de dus din vinil sunt expuse la caldura si umiditate, ceea ce face ca substantele de evacuare din ele sa ajunga in atmosfera. Mai bine arunca-le si cumpara perdele de dus din bumbac organic sau canepa.

 

5 Odorizantele de camera
Ce lucruri sa arunci din casa pe langa toate acestea? Odorizantele! Acestea contin o multime de chimicale, insa, pentru ca producatorii nu sunt obligati sa scrie tot ce contin, nu poti sti niciodata ce pluteste prin aerul din casa ta. Chiar si odorizantele etichetate ca fiind organice pot emite ftalati care cauzeaza disfunctii hormonale. Cel mai bine este sa iti parfumezi casa folosind uleiuri esentiale naturale.

 

Sursa foto: facebook.com

ww.andreearaicu.ro