Insa multi dintre cei care nu-si imagineaza viata fara un copil, dar nu il pot concepe in mod natural, nu au luat in calcul FIV-ul din cauza efectelor secundare si a procedurii destul de complicate si costisitoare. Acum se poate face MINI – FIV sau un FIV cu stimulare minima, o procedura mai noua la jumatatea pretului fertilizarii conventionale, cu mai putine doze de medicatie si cu mult mai putine efecte secundare. Si, totusi, cu multe sanse de reusita.

 


Conform unui studiu (2013) realizat pe 520 de femei si dat publicitatii de societatea americana pentru medicina reproductiva, rata succesului pentru Mini-FIV la femeile de peste 35 de ani a fost cu o treime mai mare, iar la cele de 40 de ani de doua ori mai mare in comparatie cu procedura de FiV standard.

 

 

Mini-FIV-ul consta in administrarea timp de 10-12 zile a unei pastile zilnice cu doza mica de hormoni  (Clomid sau Lethrozole) ce ajuta producerea de ovule. Este nevoie de ecografii facute la cateva zile pentru a verifica daca ovulele se dezvolta sanatos. in tot acest timp, pacienta isi va administra o injectie cu Follitropin ( sau Gonal-F) care stimuleaza ovulul sa ajunga la maturitate. La 24-48 de ore dupa injectie, ovulul ar trebui sa fie indeajuns de matur pentru a fi extras. Aceasta procedura se poate face cu sau fara anestezie, desi in mod normal se opteaza pentru.

 

 

Mai putina medicatie


Motivul pentru care are din ce in ce mai mult succes procedura Mini-FiV este cantitatea de medicatie folosita, aceasta fiind in mod semnificativ mai mica decat in FIV-ul traditional. Acest lucru este de nepretuit pentru ca minimizeaza si costurile, dar si cantitatea de hormone care se introduce in corpul femeii. Specialistii spun ca, din moment ce medicamentele administrate pentru a ajuta conceptia nu creeaza ovule, ci doar au grija de ovulele deja existente in organism. Prin urmare, nu este nevoie de o doza mare de hormone. Medicatia ar putea fi asemuita cu hrana pentru ovule. “ Daca ai multe ovule, da, ai nevoie si de o doza crescuta de medicamente pentru ca ai mai multe de hranit”, spune Dr. Zaher Merhi, directorul centrului de cercetare FIV al clinicii de fertilitate New Hope din New York. “Daca ai un numar mai mic de ovule, atunci ai nevoie doar de putina hrana.” Cu alte cuvinte, medicatia administrate in Mini-FiV este special individualizata pe rezerva de ovule a fiecarui pacient. tocmai de aceea, aceasta noua procedura este mai des intalnita la femeile de 35 de ani.

 

 

Potrivita pentru cele care au apelat la rejuvenare ovariana


Mai mult, Mini-FIV este o optiune si pentru femeile care vor sau au facut rejuvenare ovariana, o procedura noua care stimuleaza destul de bland ovarele sa produca si sa elibereze noi ovule. “Stim ca suprafata ovulului devine mai dura, pe masura ce trece timpul”, afirma Dr. Zaher Merhi. “Iar aceasta rigiditate pune presiune pe foliculi care distrug ovulele in formare. Insa in cazul Mini-FIV nu se va intampla asta, pentru ca este mult mai bland – ca procedura – cu stimularea folicului”.

 

 Recent, echipa doctorului Merhi a dezvoltat procedura Mini-FIV fara ac. De obicei, femeile au nevoie de mai multe branule sau intepaturi de ace pentru a monitoriza nivelul hormonilor, cand se pregateste extrgerea ovulului. Dar pentru ca au vazut multe femei carora le era frica de ace, echipa doctorului monitorizeaza nivelul hormonilor din saliva sau urina.

 

“ Pentru ca o astfel de procedura sa fie reusita, va recomand sa aveti incredere in doctor si sa evitati stresul pentru ca poate avea un impact negative asupra rezultatelor”, a incheiat Dr. Merhi.

 

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro