Daca te inteapa o albina, indeparteaza imediat acul cu marginea unghiei sau marginea unui card de credit. Acest lucru ajuta la reducerea cantitatii de toxine eliberate in pielea ta. Clateste locul intepaturii cu sapun si apa. Gheata este cel mai eficient mod de a reduce absorbtia veninului. De asemenea poate ajuta si la reducerea umflaturilor.

 

Majoritatea tratamentelor pentru simptomele de intepare a albinelor nu sunt sustinute de cercetari stiintifice. Totusi, ele au fost transmise de generatii. Aceste remedii naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor de intepaturiare a albinelor:

 

Miere

 Mierea poate ajuta la vindecarea ranilor, durere si mancarime. Pentru a trata intepaturile albinelor cu miere, aplica o cantitate mica in zona afectata. Acopera cu un bandaj lejer si lasa-l aproximativ o ora.

 

Bicarbonat de sodiu

 O pasta obtinuta din apa si bicarbonat de sodiu poate ajuta la neutralizarea veninului de albine pentru a reduce durerea, mancarimea si umflarea. Aplica un strat gros de pasta in zona afectata si acopera cu un bandaj. Lasa-l timp de aproximativ 15 minute si reaplica ulterior ori de cate ori simti ca ar mai fi nevoie pana se amelioreaza.

 

Otet de mere

 Otetul poate ajuta de asemenea la neutralizarea veninului de albine. Aplica o discheta demachianta inmuiata in otet de mere pe zona afectata si lasa tamponul timp de cel putin 15 minute. Reaplica ori de cate ori simti ca ar mai fi nevoie!Pasta de dintiNu este clar de ce pasta de dinti poate ajuta la tratarea intepaturilor de albine. Unii oameni sustin ca pasta de dinti alcalina neutralizeaza veninul acru si acid de albine. Daca este adevarat, totusi pasta de dinti nu va functiona pe veninul alveolar. Oricum, pasta de dinti este un remediu ieftin si rapid care poate fi incercat. Pur si simplu aplica putina pasta pe zona afectata.

 

Tablete de aspirina

Un remediu popular pentru a reduce durerea si umflarea unei intepaturi de albine este de a aplica o tableta de aspirina umeda sau pasta de aspirina pe locul afectat. Rezultatele unui studiu din 2003 au aratat ca aplicarea de aspirina locala pe intepaturile de albine sau de viespi a avut o eficienta ridicata asupra tratarii in sine dar un efect scazut asupra reducerii rosetei.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro