Consecintele unei nopti de dormite, ale unui program haotic de somn pot duce la agravarea starii generale de sanatate pornind de la simpla oboseala si culminand cu afectiunile cardiovasculare.

 

 

5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca nu dormi suficient:

 

1. Lipsa unui somn de calitate (cu lumina stinsa, telefonul tinut la distanta de pat si fara zgomote ambientale) duce la nervozitate in timpul zilei. Acumularea oboselii se traduce prin stari irascibile si agresivitate.

 

2. Somnul este esential pentru mentinerea greutatii. Oboseala va incuraja consumarea unor produse nesanatoase la ore nepotrivite pentru digestie, in special seara si in special fast-food.

 

3. Lipsa odihnei este unul dintre factorii care contribuie din plin la instalarea bolilor de inima.

 

4. Mai mult, daca dormi putin si nu ai un program de odihna pe care sa-l respecti intocmai (culcat la anumite ore, trezit la anumite ore) iti vei slabi sistemul imunitar. Corpul nu va mai fi capabil sa lupte impotriva virusurilor, infectiilor, virozelor. Persoanele care nu se odihnesc suficient sunt mai predispuse la gripa si raceala.

 

5. Persoanele care nu se odihnesc suficient risca sa faca infarct cu pana la 30% mai mult fata de cei care au un stil de viata sanatos.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com