Celulita afecteaza in general femeile si este diferita in functie de obiceiurile fiecarei persoane in parte. De exemplu, celulita moale este caracterizata prin faptul ca se misca atunci cand schimba pozitia sau cand mergi pe jos si creste odata cu varsta sau cand iei in greutate. Este frecventa la femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, cand pielea capata un aspect gelatinos si, in general, afecteaza abdomenul, coapsele, bratele si fesele. Celulita celulara este cel mai putin frecventa si cea mai dificila de eliminat. Ea afecteaza in principal persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani si pielea se simte spongioasa, adesea dureroasa la atingere; aceasta apare in general din cauza problemelor circulatorii si a retentiei de lichide.

 

 

Obiceiuri pentru eliminarea celulitei la 20-30 de ani: la aceasta varsta este comuna aparitia unei celulite edematoase, care nu este usor de eliminat. Aceasta apare pe coapse si pe genunchi, dar picioarele sunt zona cea mai afectata. Aceasta celulita adopta un aspect vertebral si tratamentul acesteia este legat de drenaj limfatic, terapie sub presiune si masaje care favorizeaza eliminarea lichidelor. Printre obiceiurile sanatoase care favorizeaza eliminarea acesteia sunt reducerea consumului de grasimi de origine animala, cresterea consumului de fructe, legume si leguminoase, consumul de orez brun, porumb si paine integrala si dulciurilor, in special a ciocolatei. Pentru a trata si a elimina acest tip de celulita ar trebui sa stai departe de stres, insomnie, anxietate si nervozitate.

 

 

 

Obiceiuri pentru a elimina celulita la 40 de ani: Un tip foarte comun de celulita la aceasta varsta este cea moale, pentru ca pielea isi pierde din elasticitate.
Obiceiuri si solutii care ajuta combaterea aceastei conditii sunt exercitiile si cosmetice. Se recomandat exercitii fizice sa sa intareasca muschii si un consum de proteine de inalta calitatea. Masajul ajuta la eliminarea celulitei moi, deoarece imbunatateste circulatia. Uleiurile de rozmarin si migdale sunt foarte bune pentru drenajul pielii.


 

Obiceiuri pentru a elimina celulita de 50 de ani si mai mult: la aceasta varsta este dificil sa se mentina un stil de viata activ, acest lucru agravand celulita. Se recomanda exercitii fizice regulate pentru a reduce grasimea si de a imbunatati tonusul muscular, contribuind, de asemenea, la producerea de colagen. Mergi cu bicicleta, fa pilates sau danseaza de cel putin 3 ori pe saptamana, cel putin 30-45 de minute pe zi. Bea multa apa pentru a elimina toxinele din piele si adopta o dieta saraca in grasimi, zaharuri, carbohidrati. Consuma cat mai multe fructe si legume. De asemenea, este recomandat sa ai colon curat si sa lupti cu constipatia, pentru a preveni toxinele.

 

 

 

 Sursa foto: Google.com

ele.ro