Intr-un videoclip nou, pentru brandul sau, Goop, actrita de 46 de ani dezvaluie ca experimenteaza deja simptomele perimenopauzei, o perioada de tranzitie ce precede menopauza naturala, care se manifesta adesea prin dezechilibre hormonale. "Cred ca atunci cand ajungi la perimenopauza, remarci o serie de schimbari", spune Paltrow. "Simt modificarile hormonale - toanele, bufeurile. Dintr-o data, te simti furioasa fara niciun motiv."

 

 

Simtind aceste modificari pe propria piele, Gwyneth Paltrow marturiseste ca a devenit mai constieta de felul in care se vorbeste despre menopauza si spune ca este hotarata sa o "redefineasca". "Cred ca menopauza are o reputatie proasta si trebui sa fie un pic redefinita”, explica ea. ”Nu cred ca avem in societatea noastra exemple aspirationale de femei la menopauza."

 

 

Tocmai de aceea, actrita a anuntat lansarea unei noii linii de suplimente alimentare, pe care le-a creat ca parte a redefinirii menopauzei. "Nu exista multe produse care sa te ajute sa treci prin aceasta etapa a vietii!", spune ea. In videoclip, Paltrow vorbeste si despre mama sa, actrita Blythe Danner. "Imi amintesc cand mama a trecut prin menopauza si a fost asa o problema. toate emotiile, toata durerea.

 

 

De regula, perimenopauza debuteaza la femeile de peste 40 de ani, dar simptomele pot aparea, in unele cazuri, incepand cu 30 de ani. Aceasta perioada tinde sa dureze aproximativ patru ani, insa poate tine si cateva luni sau, in cazuri extreme, si 12 ani. Simptomele includ oboseala, bufeuri, apetit sexual redus, transpiratii nocturne, palpitatii, dureri de cap, probleme cu memoria, dureri articulare si stari de depresie.

 

 

Sursa foto: Google.com; Instagram.com

Perfecte