Exista insa si alte lucruri de care poate ca nu tineti cont cand vine vorba de contaminarea alimentelor:

 

Refolosirea aceleiasi pungi de cumparaturi

 

Pungile facute din material textil pot fi un camp de crestere a bacteriilor. Anumite lichide ale carnurilor crude pot curge din ambalajul acestora si pot contamina astfel punga/sacul. Nu este neaparat nevoie sa folositi pungi de plastic. Ce puteti face, este sa spalati sacul din material textil in masina de spalat, folosind apa calda. De asemenea, ar fi bine sa puneti carnea cruda intr-o punga de plastic de unica folosinta inainte de a o pune in sac.

 

 

Nu tineti carnea pe raftul de sus din congelator

 

Bacteriile din carnea cruda sau pui se pot raspandi in alimente fara sa stiti, cauzand boli serioase. Sucurile din carne pot curge in alte produse si le pot contamina pe acestea. Cea mai sigura solutie este sa tineti carnea cruda, puiul sau chiar si fructele de mare pe ultimul raft din congelator, unde temperatura ar trebui sa fie si cea mai rece. De asemenea, asigurati-va ca sunt bine inchise in pungi de plastic pentru a evita orice tip de contaminare.

 

 

Spalarea carnii de pui

 

Nu exista niciun beneficiu culinar sau in materie de sanatate care tine de aceasta actiune. Spalarea carnii de pui inainte de a o gati poate imprastia bacterii in chiuveta sau pe ustensilele si farfuriile din apropiere. Salvati timp si evitati sa spalati carnea de pui inainte de a o gati.

 

 

Spalatul pe maini

 

Este un lucru stiut faptul ca igiena mainilor este foarte importanta in momentul prepararii mancarii, insa, in ciuda acestui fapt, majoritatea oamenilor nu o fac atat de des pe cat ar trebui. Este important sa te speli pe maini inainte sa incepi sa prepari mancare si de fiecare data cand faci o alta sarcina. De exemplu, e important sa te speli pe maini inainte sa presari sare si condimente pe pui. Nu uita sa freci mainile de fiecare data cand te speli!

 

 

Utilizarea telefonului mobil

 

Telefoanele mobile si tabletele au devenit o parte a majoritatii bucatariilor din ziua de azi, fie pentru cautarea retetelor, muzica sau folosirea retelelor sociale. Problema folosirii acestor aparate este din nou legata de spalatul pe maini. Majoritatea oamenilor nu se spala pe maini inainte sau dupa ce il folosesc, iar bacteriile de pe aparat se pot transfera in mancare sau viceversa. Astfel, este recomandat sa nu va atingeti telefonul pe perioada prepararii mancarii sau cel putin sa va spalati si inainte, si dupa ce o faceti.

 

 

Sursa foto: google.com

a1.ro