Potrivit Fox News acestea sunt unele dintre cele mai intalnite greseli:

 

 

1. Cumparam cafea macinata. Cu totii ne inghesuim sa cumparam cafea macinata si fugim de cafeaua boabe, fie pentru ca gasim plictisitor si mult prea complicat sa o rasnim  acasa, fie pentru ca ne e mai usor si mai la indemana sa o procuram gata macinata. Expertii in chimie alimentara spun ca aceasta din urma contine mai multi radicali liberi care pot contribui la aparitia stresului oxidativ si a diferitelor inflamatii in organism.

 

 

2. Pastram cafeaua in ambalajul original dupa deschidere. Cafeaua trebuie depozitata in recipiente in care sa nu patrunda aerul. Astfel, cafeaua isi va pastra proprietatile in ceea ce priveste sporirea antioxidantilor in corpul uman.

 

 

3. Bem cafea prea de dimineata. Specialistii recomanda ca ceasca de cafea sa fie bauta undeva intre orele 10 si 12 dimineata, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism si simtim nevoia de un plus de energie. O cafea bauta in graba dimineata la ora 7 nu ajuta foarte mult

 

 

4. Bem prea multa cafea. Excesele nu sunt recomandate niciodata. Aceasta regula se aplica si cand e vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceasca de 250 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depaseste aceasta cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.

 

 

5. Punem prea mult zahar in cafea. Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela ca stabilizeaza nivelul de zahir din sange si reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2, multumita antioxidantilor pe care ii contine. Asadar, atunci cand indulcim in mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decat sa o transformam intr-un desert, care nu mai are nimic in comun cu originalul.

 

 

Sursa foto: google.com

a1.ro