Ambele probleme au solutii, iar in privinta intepaturilor de tantari rezolvarea e mai simpla decat credeai. Consumarea anumitor alimente pe timpul verii tine la distanta aceste insecte. Cercetatorii au descoperit ca vitamina B1, aflata in compozitia mai multor alimente, are un rol esential in sustinerea imunitatii si este un fel de repelent contra tantarilor.

Este o vitamina hidrosolubila care se elimina prin urinare si prin transpiratie. Aceasta vitamina modifica mirosul pielii, fapt pentru care tantarii stau departe.

 

In ce alimente gasim aceasta vitamina care ii tine pe tantari la distanta?

Vitamina B1 se gaseste in:

– orez;

– varza kale;

– ficat;

– oua;

– orz;

– sparanghel.

 

Ce tipuri de persoane prefera tantarii?

Femeile insarcinate sunt printre preferatele acestor gaze. Ele produc mai mult dioxid de carbon decat celelalte femei, iar tantarii manifesta un interes mai mare din acest motiv.

SPORTIVII. Sa nu te mire daca dupa o tura de alergat prin parc vei deveni tinta tantarilor si a mustelor. Insectele sunt atrase de acidul lactic pe care corpul tau il produce de doua ori mai mult dupa ce ai activitate fizica. 

 

PERSOANELE CARE CONSUMA DES BaUTURI ALCOOLICE. Sa bei o bere vara e de-a dreptul racoritor, insa, cu ocazia asta, atragi si tantarii.

 

PERSOANELE CARE AU GRUPA ZERO DE SANGE. Grupa de sange este un alt indicator al predispozitiei la atacul mustelor si tantarilor.

Persoanele care au grupa zero de sange au cu pana la 83% mai multe sanse sa fie intepate. De cealalta parte, persoanele care au grupa de sange A nu se afla printre favoritele enervantelor insecte.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com