Stim deja ca tehnologia are efecte negative asupra sanatatii noastre, insa astazi vom vorbi despre un lucru mai punctual, pe care sunt sigura ca multi dintre noi il facem: dormitul cu telefonul mobil aproape sau chiar langa noi, in pat.

 

Asadar, iata de ce nu e asa de bine sa dormi cu telefonul langa tine.

 


Bacterii

 

Telefoanele noastre mobile, pe care le folosim in aproape fiecare moment al zilei, pe care punem mainile deseori si pe care il pastram in buzunar, pe masa sau in alte locuri, pastreaza mult mai multe bacterii pe suprafata sa chiar si decat vasul de toaleta. Diaceasta cauza sipersoanele care sufera de acnee sunt sfatuitsa isi curete perioditelefonul mobil cu dezinfectant inainte de a-l atinge de ten. Telefonul mobil, daca nu este curatat de bacteriile adunate peste zi, nu ar trebui sa se afle in mana ta atunci cand te pregatesti te somn sau imediat ce te-ai trezit.

 

 

Radiatii

 

Telefoanele mobile, la fel ca cuptoarele cu microunde sau razele X, emit radiatii daunatoare pentru corpul nostru, chiar daca sunt in doze foarte mici. Pana la urma, daca toata ziua il folosim si deci ne expunem la aceste radiatii, de ce am mai face-o si in timpul noptii? Ofera-i corpului tau o pauza si lasa-ti telefonul departe de tine atunci cand dormi. Daca nu poti face asta, un truc care diminueaza din radiatii estsa isetezi pe „mod avion” itimpul noptii.

 


Lumina albastra

 

La fel ca laptop-ul, televizorul si alte gadget-uri cu ecran LED, si telefonul mobil emite lumina albastra. Numeroasstudii au doveditca lumina albastra inhiba productia de melatonina, un hormon care induce starea de somn. De asemenea, lumina albastra tulbura ritmul cicardian normal al corpului. Lumina albastra are aproape aceeasi lungime de unda cu lumina zilei iar astfel organismul nostru este „pacalit” sa creada ca inca este zi afara.

Elle.ro