Sub forma de ceai, teiul este un remediu pentru mai multe afectiuni, avand efecte antiinflamatoare, antiseptice, antistres, sedative, sudorifice si emoliente.

 

Ceaiul de tei e recomandat, in primul rand, pentru persoanele care au tulburari de somn, intrucat florile de tei sunt relaxante. Te poate ajuta sa transpiri si cand te vei trezi te vei simti excelent.

 

 

Aceasta licoare ajuta si in racelile insotite de febra, dar poate preveni si infectiile urechii interne. Ceaiul de tei este util si pentru ameliorarea guturaiului si a congestiei de la nivelul tractului respirator.

 

 

Trateaza tusea convulsiva si gripa. Ceaiul de tei stimuleaza transpiratia si scade temperatura corpului. Florile de tei au efect calmant si ajuta la eliminarea secretiilor bronsice.

 

Consumul regulat de ceai de tei imbunatateste functia intregului sistem cardiovascular, iar problemele cardiace determinate de stres vor putea fi prevenite.

 

 

De asemenea, consumat in mod regulat, ceaiul de tei va prelungi durata vietii, iar starea de sanatate va fi una excelenta.

 

Datorita substantelor active pe care le contine si proprietatilor pe care le are, ceaiul de tei este folosit ca sedativ in caz de insomnie.

 

 

Asociat cu musetelul si menta, ceaiul de tei usureaza digestia si tonifica mucoasa gastrica. Florile de tei pot ajuta la prevenirea problemelor stomacale (diareea si indigestia, dar si varsaturile). Potrivit studiilor, o cana de ceai de tei inainte de culcare poate imbunatati procesul de digestie.

 

 

Amestecat cu bicarbonat de sodiu, ceaiul de tei poate fi utilizat pentru gargara in caz de inflamatie a amigdalelor.

 

In cosmetica, in combinatie cu albastrele, floarea de tei ajuta la reducerea cearcanelor intunecate de sub ochi, dar si pentru calmarea tenurilor irritate.

 

 

Sursa foto: Google.com


click.ro