Si, daca pana acum oamenii nu erau convinsi de intensitatea acestor dureri, acum avem si o dovada. Potrivit unor noi cercetari, intensitatea durerilor menstruale poate fi comparata cu cea pe care o poate simti o persoana in timpul unui atac de inima.

 

 

 

Dismenoreea, asa cum se numeste aceasta afectiune, a fost considerata la fel de serioasa precum o boala a inimii. Potrivit declaratiei date de profesorul John Guillebaud, de la University College London, pentru Quartz, durerile menstruale pot fi la fel de severe precum un infarct. Ei bine, daca treci si tu prin astfel de momente in fiecare luna, acest lucru nu te surprinde, insa pentru toti cei care considerau ca exagerezi, asta este dovada ca stiu prea putine despre sanatatea femeilor. „Barbatii nu inteleg si nu a primit atentia pe care o merita. Cred ca este un lucru de care trebuie sa avem grija, ca orice altceva din medicina”, a declarat John Guillebaud.

 

 

 

 

 

 


Dismenoreea afecteaza aproximativ 50 % dintre femeile de varsta reproductiva, iar durerile sunt atat de puternice incat acestea nu isi pot continua activitatile cotidiene cateva zile. Acest procent ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma, iar aceasta afectiune sa fie tratata la fel ca orice alta problema medicala serioasa.

 

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Elle.ro