Un alt beneficiu al dormitului fara haine este acela ca ajuta la cresterea intimitatii in cuplu, arata Daily Mail, care citeaza un cunoscut medic nutritionist britanic.

Cand dormim imbracati, organismul secreta mai mult cortizol – hormonul stresului, care creste apetitul. Astfel, „dormitul in pielea goala ne-ar putea ajuta sa pierdem in greutate, intrucat organismul secreta cortizol in exces atunci cand temperatura corpului creste pe durata noptii”, le-a declarat Dr Sarah Brewer, medic nutritionist, jurnalistilor de la Daily Mail.
Dormitul in pielea goala le ajuta pe femei sa reduca riscul aparitiei infectiilor in zona genitala, intrucat lipsa aerisirii organelor genitale duce la formarea transpiratiei si dezvoltarea bacteriilor.

Fertilitatea masculina este, de asemenea, amplificata atunci cand barbatii dorm dezbracati. Corpul cald produce o cantitate mai mica de testosteron, al carei rezultat este scaderea fertilitatii, dar cand dorm goi barbatii pastreaza o temperatura a corpului mai scazuta iar riscul de aparitie al infertilitatii scade.

Un alt beneficiu al acestui obicei priveste sanatatea vietii de cuplu, intrucat dormitul in pielea goala creste nivelul de intimitate dintre parteneri, scrie digi24.ro.

ele.ro