Majoritatea anticonceptionalelor, indiferent de denumirea acestora, contin aceleasi substante. Pastilele au in compozitie estrogen si progesteron, hormoni produsi in mod natural de corpul femeii. In multe cazuri, administrarea pilulelor contraceptive poate fi periculoasa fara indicatia medicului ginecolog.

 

Cand nu ai voie sa iei pilule contraceptive

1. Daca stii ca ai o boala de sange, e bine sa eviti pe cat posibil anticonceptionalele. Medicamentele sunt nerecomandate in cazurile de tromboza vasculara. Administrate, pilulele pot duce la aparitia accidentului vascular cerebral, a trombozei venoase profunde ori a infarctului miocardic.

 

2. Nici pacientelor care stiu ca au probleme hepatice nu e bine sa ia pilula de a doua zi. Ca mai toate medicamentele, si substantele pe care le contin anticonceptionalele se sintetizeaza in ficat, ceea ce duce la agravarea problemelor de sanatate deja existente.

 

3. Daca esti fumatoare, e bine sa nu iei anticonceptionale. Consumul de tutun + pilulele contraceptive pun sanatatea in pericol. Nu vei face altceva decat sa favorizezi si mai mult bolile de inima. Nicotina si pilula contraceptiva creste riscul de a suferi de ateroscleroza.

 

De asemenea, anticonceptionalele orele combinate sunt interzise daca in familie exista cazuri de boli ale creierului, preinfarcturi, lupus, astm, accident vascular, sindrom vertiginos sau angina pectorala. Sunt nerecomandate si in cazurile bolilor intestinale si daca in familiei exista epileptici.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com