Recent, expertul japonez a decedat la varsta de 105 ani, dar a lasat in urma sa cateva sfaturi despre longevitate si o viata de calitate. Dr. Shigeaki Hinohara a fost un model a ceea ce a promovat: stil de viata sanatos, munca si integritate.

 

Medicul considera ca energia vine din starea de bine: "Cu totii ne amintim cum, atunci cand eram copii, ne luam cu joaca si distractia si uitam adesea sa mancam sau sa dormim.

 

Sunt de parere ca putem sa pastram aceasta atitudine si cind suntem adulti. Este cel mai bine sa nu ne stresam corpul cu prea multe reguli." Dr. Hinohara si-a mentinut toata viata greutatea la aproximativ 59 de kilograme. Dieta sa a fost una de tip spartan.

 

 

La micul dejun servea: cafea, lapte si suc de portocale cu o lingura de ulei de masline. Uleiul de masline este bun pentru artere si mentine pielea sanatoasa.

 

Masa de pranz este alcatuita din lapte si cativa biscuiti.

 

La cina, legume cu peste si orez.  

 

De doua ori pe saptamana consuma 100 de grame de carne slaba.

 

Pana in ultimele luni de viata Dr. Shigeaki Hinohara a lucrat 18 ore pe zi. Ajutat de un baston, expertul inca profesa si avea o agenda cu programari cu 5 ani in avans. Nu uita nici de miscare, facea aproximativ 2.000 de pasi pe zi.

 

"Pentru a te mentine sanatos, ia-o intotdeauna pe scari si cara-ti singur bagajele pentru a-ti pune muschii in miscare. " In ceea ce priveste pensionarea, considera ca nu e nevoie sa renunti la activitatea profesionala, dar daca totusi o faci, ar trebui sa fie dupa varsta de 65 de ani.

 

"Evitati obezitatea, faceti miscare! Amintiti-va ca medicii nu pot vindeca totul. Nu subestimati efectele benefice ale muzicii si ale animalelor, ambele pot fi terapeutice”,  sunt doar cateva dintre principiile promovate de Dr. Shigeaki Hinohara.

 

 

Doctorii nu ii pot vindeca pe toti

„Atunci cand un medic va recomanda sa faceti un test sau o anumita operatie, intrebati-l daca i-ar recomanda aceeasi procedura sotiei sau copilului sau. Stiinta singura nu poate vindeca sau ajuta oamenii. Stiinta medicala ne trateaza pe toti la fel, dar boala este individuala. Fiecare om este unic, iar boala lui este in legatura cu inima lui. Pentru a sti ce este boala si a-i ajuta pe oameni, medicii ar trebui sa cunoasca si alte arte, in afara de cea a vindecarii fizice”.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro