Ca sa nu risti sa fii nevoita sa iti schimbi toata garderoba dupa Sarbatori, ai nevoia de un strop de determinare si de cateva reguli pe care sa le respecti. Iata cum si ce ar trebui sa mananci intre Craciuns si Revelion ca sa nu te ingrasi:

Moderatia este cheia

In primul rand, nu manca de toate la o singura masa. Cate putin din fiecare e suficient. Nu te obliga nimeni sa mananci si piftie, si sarmale si friptura odata. Imparte bunatatile asa incat sa savurezi la fiecare masa cate ceva. In plus, asigura-te ca ai multe legume pentru salate, astfel incat sa iti completezi masa.

Nu sari peste micul dejun
E foarte important ca in aceasta perioada sa iei si micul dejun. Poti, spre exemplu, sa mananci dimineata o feliuta de toba sau de lebar ori de caltabos, iar la pranz sa sari peste aperitiv. In plus, iti va crea si senzatia de satietate, astfel ca nu vei mai ajunge sa mananci foarte mult la o singura masa.

Nu te repezi in dulciuri

Cozonacul proaspat iti face cu siguranta cu ochiul. La fel si turta dulce sau prajiturile delicioase preparate de mama. Cel mai bine ar fi sa alegi cea mai buna prajitura din „oferta” si sa te rezumi la un singur fel de desert. Nu gusta din toate cate putin pentru ca vei ajunge sa mananci pe saturate si iti va parea rau mai tarziu.

Restabileste echilibrul intre Craciun si Revelion

De obicei, suntem tentati sa luam drept un tot perioada care incepe din Ajunul Craciunului pana dupa Anul Nou si uneori chiar pana la Sfantul Ion, pe 7 ianuarie. De aceea si sunt sanse mari sa ne ingrasam. Totusi, nutritionistii ne sfatuiesc sa impartim in cel putin doua acest interval. Carnea de pui la gratar sau cea de curcan inabusita la cuptor, fara ulei, dar cu legume din abundenta nu va atenta la silueta ta, intrucat aportul caloric este aproape nesemnificativ.

ele.ro