Teoria prezentata in carte sustine ca putem pierde 4,5 kilograme intr-o saptamana si pana la 10 kilograme in patru-sase saptamani, atat timp cat ne alegem un interval orar in care sa mancam fara sa-l depasim. Acesta este de la 9 dimineata la 5 seara sau de la 11 dimineata la 7 seara, scrie Daily Mail.

 

David Zinczenko si Peter Moore, autorii cartii Dieta de 8 ore sustin urmatoarele: "Uite cum dispar kilogramele fara sa te uiti la ce mananci!", statul pana tarziu in fiecare zi si mancatul pe tot parcursul a 24 de ore sunt cei doi factori responsabili pentru statisticile alarmante ale bolnavilor de diabet si de obezitate din Statele Unite. "Corpurile noastre nu pot procesa mancarea pe care o consumam (in afara orelor recomandate), iar acele calorii ajung acolo unde n-ar trebui - in jurul burtii si fundului.

 

 

Cum explica autorii acest lucru? "Aparitia luminii artificiale a dus si la extinderea artificiala a perioadei in care mancam. Ritmurile noastre circadiene sunt dotate cu un semn "stop" natural si ne lovim de acest semn aproape in fiecare zi. Intervalul nostru extins distruge starea buna a sistemului digestiv si intervine in hormonii si enzimele care il conduc."

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte