Pizza se mentine comestibila in frigider dupa ce termenul ei de valabilitate a expirat intre 3 si 5 zile, potrivit graficului huffingtonpost.com.

 

Humusul se mentine comestibil in frigider timp de 4-6 zile dupa ce termenul sau de valabilitate a fost depasit, laptele poate fi tinut in frigider dupa ce a expirat timp de 5-7 zile, sosul pentru spaghete timp de 5-10 zile, ciupercile timp de 7-10 zile, la fel ca si frisca.

 

Aceste produse sunt, insa, printre cele care rezista cel mai putin dupa ce termenul lor de valabilitate a expirat.

 

Maioneza rezista dupa ce termenul ei a expirat timp de o luna, margarina intre 1-2 luni, Nutella la fel ca margarina, gemul intre 6 luni si un an, iar berea rezista de la 6 luni la 2 ani de cand termenul ei de valabilitate a expirat.

 

Bacon-ul poate fi consumat daca este tinut in frigider si dupa o saptamana de la expirarea valabilitatii sale, crema de branza dupa 1-2 saptamani, untul rezista 2-3 saptamani in frigider dupa ce a expirat, in timp ce ouale rezista intre 3 si 4 saptamani dupa ce termenul de valabilitate a fost depasit.

 

Exista si produse care au termen de valabilitate afisat, desi ele rezista permanent daca sunt tinute in frigider: mierea si siropul de artar.


 

 

 

debarbati.ro