Potrivit Descopera.ro, dormitul pe partea stanga este benefic pentru sanatatea oamenilor, deoarece aceasta pozitie faciliteaza functionarea organelor interne si a circulatiei sangvine.Sa descoperim impreuna cateva beneficii ale dormitului pe partea stanga!

 

5 beneficii ale dormitului pe partea stanga:


Permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat

Specialistii spun ca partea stanga este dominanta pentru sistemul limfatic. Limfa transporta nutrientii necesari corpului, precum proteinele, glucoza si alte elemente care trebuie sa fie transmise catre partea stanga a corpului.

 

Imbunatateste digestia 

Cand vine vorba de digestie, dormitul pe partea stanga este mai bun decat pe dreapta, dintr-un motiv simplu, cel al gravitatiei. Mai precis, intins pe partea stanga, corpul permite resturilor de mancare sa coboare din intestinul gros in colon. Dormitul pe partea stanga permite stomacului si pancreasului sa stea in mod natural (stomacul este pe partea stanga a corpului) si sa elimine enzime si suc gastric. Este recomandata odihna de 10 minute pe partea stanga, dupa masa, pentru imbunatatirea digestiei.

 

Beneficii pentru inima

 Studiile au confirmat ca 80% din muschii inimii sunt localizati pe partea stanga, iar dormitul in aceasta pozitie imbunatateste si usureaza efortul depus de inima.

 

Somn mai odihnitor 

 Avand in vedere ca digestia este imbunatatita daca dormim pe partea stanga a corpului, si somnul va fi mai odihnitor. Astfel, nu ne vor chinui durerile de stomac in timpul somnului si nici nu ne vom confrunta cu alte simptome suparatoare, precum balonarea sau arsurile gastrice. 
 

 

O splina sanatoasa

 Splina se afla pe partea stanga a corpului, aceasta fiind un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stanga faciliteaza mobilitatea lichidului catre splina.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro