Acest viciu face an de an o multime de victime, cea mai cunoscuta afectiune care porneste de la fumat fiind cancerul la plamani. In ciuda avertismentelor si a constrangerilor legale care s-au adaugat in ultima vreme pentru a stopa acest viciu, fumatorii dau in continuare o caruta de bani pe tigari reducandu-si astfel viata.

 

Tot de fumat se leaga si bolile respiratorii sau cele cardiovasculare, motiv pentru care in Romania, dar si in Moldova, s-a introdus de anul trecut celebra lege anti-fumat in spatiile publice inchise.

 

Te-ai intrebat vreodata de ce un pachet de tigari are 20 de tigarete? Totul este bine gandit. Acest numar, potrivit specialistilor, mentine dependenta de tutun. Un pachet este gandit sa asigure 13 ore, timp in care individul este activ.

 

O singura tigara ridica nivelul serotoninei pentru 40 de minute, iar dupa aceea hormonul scade si apare pofta de inca o repriza de fumat.
Neuro-transmitatorii comanda creierului sa livreze noi cantitati importante din acest hormon. Principala problema privind fumatul nu este doar continutul de tutun dintr-o tigara. Exista o serie de alte chimicale mult mai periculoase, fapt pentru care pe pachete este notat mesajul: „Fumatul ucide”.

 

Recent, s-a descoperit ca multe tigari contin arsenic folosit la otravirea sobolanilor sau cianura. “O problema majora a tigarilor este ca ele contin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun”, a declarat doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily.
“Ceea ce complica acest lucru si mai mult este ca respectivele chimicale, atunci cand ard, formeaza alte chimicale care au si ele efecte nocive asupra sanatatii”, a mai precizat medicul, conform Mediafax.

teotrandafir.com